Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

06 Şubat 2020 | Perşembe

Dilerim zarar vermez

Fatih Terim, Kayserispor maçı 11'inden 8 oyuncuyu rotasyona sokunca Alanyaspor karşısında uyumsuz bir Galatasaray izledik. 4-6-0 oyun anlayışıyla sahada yer alan sarıkırmızılı futbolcular maç boyu bireysel becerilerini ön plana çıkarmaya çalıştılar. G.Saray santrfor sistemiyle oynasaydı Alanya savunmasının göbeğindeki Tzavellas-Caulker ikilisi bu kadar rahat edemezdi.
Alanyaspor dersini o kadar iyi çalışmış ki Galatasaray'a geniş alan bırakmadılar. Çok koşarak Lemina ve Belhanda başta olmak üzere tüm Galatasaraylı oyuncuların geçiş oyununa izin vermediler. Bu kadar derin rotasyon gerekli miydi? Ben Galatasaray'ın kupayı 2. plana ittiğini düşünmüyorum. Ancak birbirleriyle oynama alışkanlığı olmayan oyunculardan kurulu Galatasaray sahada dilsiz, ritimsiz ve lidersiz bir görüntü çizdi. Belhanda; Lemina'nın tüm oyun düzenini bozdu. Çünkü, oyunun hep kendisinin üzerinden oynanmasını istiyor. Belhanda'nın bu bencilliği hem Lemina'ya hem de takıma ciddi zarar verdi.

***

Erol Bulut, Terim gibi derin bir rotasyona gitmedi. Üstelik ikinci yarı Fernandes'i sahaya sürerek, Alanya'nın oyunda daha fazla üstün olmasını sağladı. Ligin boyu kısalıyor.
Terim şunu bilmeli ki Jimmy'den asla verim alamaz, ısrar etmesi de yanlış.
Galatasaray, organize olamadığı için etkili pas yapamadı. Onyekuru, çalışkanlığı ile ön plana çıktı. Soldan yaptığı ataklarla etkili oldu ama arkadaşları Alanya ceza alanı içinde çoğalamadı. Galatasaray, psikolojik açıdan bu maçı kaybetmemeliydi.
Çünkü, Antalya maçından itibaren yükselen bir grafiği ve kazanan bir yapısı vardı. Alanyaspor gibi gövdeli bir takıma kaybetmek dilerim kazanma alışkanlığına zarar vermez.
Not: Futbolda şans önemlidir.
Galatasaray'ın en kötüsü Jimmy Durmaz'ın gollük vuruşu direkten döndü. Bakasetas yürüme ayağıyla jeneriklik bir gole imza attı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor