Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

17 Şubat 2020 | Pazartesi

Takibe devam

Yeni Malatyaspor'un önde yaptığı baskı ile agresif oyun anlayışı yüzünden G.Saray coşkulu oyununu sahaya yansıtamadı.
2. yarı G.Saray'daki pozitif değişimin başında hücum beklerinin katkıları geliyor. Sakat Saracchi, cezalı Mariano'nun dışında Linnes de kulübede olunca görev alan Şener ile Ömer, G.Saray'ın hücum uyumuna zarar verdi. Ömer sol bek oynayamaz.
Çünkü savunma konusunda pozisyon bilgisi zayıf. Ayrıca hücuma sık çıktığı için geriye dönmekte zorlanıyor. El freni gibi oynayan Şener kenardan tek olumlu hareket yapmadığı gibi çok pas hatası yaptı.

***

Alper Ulusoy'un "Ofsayt" diye iptal ettiği gol aslında geçerliydi.
Çünkü Mina topla bilerek oynadı.
Yani top çarpmadı. G.Saray geçen yıl Başakşehir'i 2-1 yendiği şampiyonluk maçında benzer pozisyonda Onyekuru ile golü atmıştı.
Ayrıca Ulusoy'un Gökhan'ın Ömer'i atak anında indirmesine 2. sarıyı ve dolayısıyla kırmızıyı göstermemesi tam bir eyyam kararıydı. Ayrıca Seri'nin eline topun çarpıp çarpmadığı konusunda VAR devreye girmeliydi, bana göre penaltıydı. Akbaba'ya yapılan penaltıda ise bariz gol şansından kırmızı çıkması gerekirdi.

***

G.Saray 2. devrede de dağınık oyununa bir çözüm üretemedi.
Beklerin hücuma gereken desteği vermemesi, Feghouli-Emre ikilisini de olumsuz etkiledi. Özellikle Seri'nin yaptığı pas hataları kulübeyi bile çıldırttı. Marcao ilk kez eleştirilmeyecek oyun oynadı.
Onyekuru, çabukluğu ve hareketliliği ile ön plana çıktı ama final noktalarında gücü yetmediği için etkisiz kaldı.
G.Saray Antalya maçıyla başlattığı iyi futbolunu belki de kupada Alanya ile oynanan tempolu oyunundan yorgun düşmüş olacak ki Malatya'ya karşı gösteremedi. Zorda olsa alınan 3 puan zirve takibi adına büyük önem taşıdı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor