28 Ağustos 2011 | Pazar

Pistte Kenya şöleni

Kenyalılar, Dünya Şampiyonası'nın ilk gününe tam anlamıyla damgalarını vurdular.
Hem maratonda hem de 10 bin metrede Kenyalı kızlar, tulum çıkardı. İlk gün sonunda madalya sıralamasında 2 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya ile sadece tek bir ülke var: Kenya.
Danimarkalı antrenör Rasmus Ankersen, Athletics Weekly dergisinin son sayısında bakın nelerden bahsetmiş: "Kenya yolculuğumda atletlerin özgüvenlerine hayran kaldım. Kenyalı kadın atletler, çocuk doğurduktan sonra bile hemen üst seviyeye geri döneceklerinden emin.
Kenya'da Amerika Birleşik Devletleri gibi laboratuvarlar yok. Sporcular basit tesislerde, gayet sıradan şartlarda hazırlanıyor".

BOLT İÇİN EKRAN BAŞINA
400 metre
kadınlarda zaten formda olmayan Britanyalı olimpiyat şampiyonu Christine Ohurougu'un fodeparla kırmızı kart görüşü üzücüydü.
Tıpkı erkekler sırıkla atlama elemelerinde son dünya ve olimpiyat şampiyonu Avustralyalı Steven Hooker'ın sıfır çekmesi gibi. UsainBolt, seçmelerde son 40 metrede yürümesine rağmen en iyi dereceyi yaptı. Türkiye saatiyle 14.45'te herkes ekran başına. Jamaikalı yine rüzgar gibi geçecek. BinnazUslu, hep en önde koştuğu 3 bin engelli seçmesinde birinci oldu. Kendi en iyi derecesini 9 saniye, Türkiye rekorunu 4 saniye farkla geçti. Bu kıza sahip çıkmak gerek. Karin MelisMey 2 yıl önce bronz almıştı.
2 yıldır ortalıkta yoktu. Bu kez finale 1 santim farkla çıkabildi. Umarız bu iyi bir sinyaldir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor