11 Mart 2012 | Pazar

Bir sonrası altın

Etiyopyalı ünlü uzun mesafeci Meseret Defar, İstanbul'a geldiğinde şöyle demiş," İstanbul'u görünce arkadaşlarımın niçin Türkiye'yi seçtiğini anladım"
Kenyalı genç William Tanui'in de İlham Özbilen oluşu böyle bir sürecin sonucu.
Ataköy Spor Salonu'nda bu Afrika kökenli genci sonuna kadar destekleyen, onun yürekten koşuşunu bağrına basan Türk atletizmseverler gümüş madalyada da hak sahibi oldular.
Faslı Iguider ile uzun süre baş başa önde koştu İlham. Son bölümde aralarına Etiyopyalı Gebremedhin'i aldılar. Zaman zaman itiş kakş oldu. Son düzlükte İlham öndeydi ama Iguider'in öldürücü atağına yanıt veremedi. Sağlık olsun. Bundan sonrası altın olacak!

Gözlerimiz doldu
İki yıl önce Barselona'da alacaktı 1500 madalyasını aslında Aslı Çakır Alptekin. Bu finalde ilk kilometrenin ardından seyircinin muhteşem desteğini arkasına alarak geçtiği Fransız Hind Dehiba'ya takılmasa 2010'da çıkacaktı kürsüye. Ama işte derler ya kısmet İstanbul'aymış.
Hep temkinliydi Aslı. Etiyopyalı Dibaba kardeşlerin en küçüğü Genzene'nin işi alıp götüreceği hemen belli oldu. Yanında arkadan gelen Faslı Selsouli'yi durdurmak adına vatandaşı Tizita Bogale'yi tutuyordu. Atletimiz 1 kilometre boyunca takip etti yaşananları. Ve sonrasında hızlanmaya başladı. Önce 1250 metrede 4. sıraya yükseldi.Tribünlerin verdiği güçle madalya hedefine iyice yaklaştı.
Ardından da artık gücü tükenen Bogale'yi geçti. Dünya bronzu çok şey anlatıyor. Hepimizin gözleri doldu.
Teşekkürler Aslı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor