12 Mart 2012 | Pazartesi

Seyirci kazandık

Türkiye'de bir dünya rekoru denemesi izlemek ne kadar güzel bir duygu. O denemeye alkış tutan ellerin sesini duymak ne kadar inanılmaz bir şey.
Ataköy Spor Salonu'nda Yelena Isinbayeva'ın sonu istediği gibi bitmese de yaptığı dünya sırıkla atlama rekoru denemeleri herkesin içindeki atletizmseveri ortaya çıkardı. Yapmazlar, gelmezler, izlemezler değil gerçek.
Verirseniz, dünyanın en iyilerini getirirseniz herkesin ilgisini çeker. İşte Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nın 3 günü sonunda gelinen nokta budur.

YILDIZLARI TANITTI
Kadınlar uzun atlamada Amerikalı Brittney Reese, vatandaşı Janay Deloach'un son hakkındaki 6.99'una birkaç dakika içinde 7.23 ile yanıt vererek, "Öyle olmaz böyle olur" dedi. Erkekler 3 bin metrede 37 yaşındaki Bernard Lagat'ın Olimpiyat şampiyonluğuna soyunan Mo Farah ve eski vatandaşları olan Kenyalıları alt edişi izlenmesi gereken türden bir görüntüydü.
Yunanistan'dan gelen müthiş seyirci grubunun yüzünü güldüren genç Dimitrios Chondrokoukis'in yüksek atlama zaferi taze bir yıldızı bize tanıtırken 60 metrede Jamaikalı Veronica Campbell, Olimpyat'tan dünya şampiyonasına zengin altın koleksiyonunu daha da zenginleştirdi.
Çinli Liu Xiang büyük talihsizlikler yaşamış bir atlet. 2008'de kendi ülkesinde sakatlanıp final koşamaması ve sağlık sorunlarıyla uzun süre boğuşmasının ardından geçen yıl Daegu'da dünya ikincisi olmuştu. İstanbul, onun için bir yeniden doğuş olacaktı. Ama bu kez de Birleşik Amerikalı Aries Merritt 60 metre engellide altını kaptı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor