16 Şubat 2013 | Cumartesi

Eli rahatladı

Maçı seyretmeyen ve sonradan skoru öğrenenler şöyle düşünebilirler: "Galatasaray rahatça kazanmış." Halbuki Drogba ve Amrabat oyuna girdiği sırada Galatasaray için puan kaybı muhtemel bir cuma maçı daha vardı. Gekas'ın kaçırdığı iki yüzde yüzlük pozisyon ve ardından Drogba'nın maça damgasını vuruşu.
Karşılaşmanın büyük bölümünde 4-4-2'den 4-3-1-2'ye geçişin sancılarını yaşadı Galatasaray. İlk 20 dakikadaki fiziksel baskı döneminden kurtulan Akhisar neredeyse 65. dakikaya kadar lig sonuncusu gibi görünmedi kimsenin gözüne. Bu bölümde Galatasaray ne hücumda organize olabildi ne de savunmada. Selçuk, Yekta, Sneijder, Burak ve Umut birbirlerinin alanlarını işgal etti. Böyle olunca Akhisar savunması, atakları karşılamakta zorlanmadı.

Sancılar devam edecek
Açıkçası Drogba ve Amrabat oyuna girerken Galatasaray hiçbir umut ışığı vermiyordu. Drogba'nın öyle bir enerjisi var ki bunu takım arkadaşlarına da hemen yansıtıyor. Rakip savunmanın arasında kaybolan Burak bir anda oyunun içine giriverdi. Hücuma giden paslar anlam kazandı.
Şunu söylemek gerek. Sancılar devam edecek. Ama en azından Drogba'nın golle ve iyi oyunla başlaması Terim'in elini rahatlattı.
Ancak bundan sonrasında savunmahücum dengesinde yapılacak hataları değerlendiren bir rakip bulabilirler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor