03 Ekim 2013 | Perşembe

Hayata dönüş

Mancini'nin gelişiyle Torino'da bir değil iki İtalyan takımı izledik. Galatasaray, alan daraltarak Juventus deplasmanında Katenaçyo'dan örnekler verdi. Son bölümde biraz şanslı olsa maçı bile kazanabilirdi.
İlk yarıda Juventus'un tüm hücum planlarını etkisiz kılan bir alan savunması yaptı Galatasaray...
Zaman zaman topa sahip olarak İtalyanların baskı kurmasını engelledi. Juventus, özellikle Drogba'dan çekiniyordu ve bu çekince belki de savunma-
Buffon ortak hatasının oluşmasına neden oldu.
Galatasaray, rakibe fazla pozisyon vermediği ilk yarıyı önde bitirmeyi başardı.
Semih'in erken çıkışı ve Gökhan Zan'ın oyuna dahil oluşu handikap gibi algılanabilir. Ama Gökhan eski "Cam Adam" görüntüsünden uzak cansiperane bir oyun ortaya koydu.
Chedjou, G.Saray kariyerinin ilk üç yıldızlık maçını oynadı.

Acemice penaltı
Galatasaray alan savunması ikinci yarıda bir tek noktadan delindi. Mancini tarafından kontratak yapsın ve Juventus'un baskısını hafifletsin diye oyuna alınan Amrabat bu etkiyi gösteremedi. Gösteremediği gibi bir de acemice penaltıya sebebiyet verdi.
Galatasaray, ikinci yarıdaki Juventus baskısı karşısında ilk yarıdaki soğukkanlılığını gösterebilse ve topa biraz sahip olabilse üç puanı cebine koyup, İstanbul'a dönebilirdi.
Umut Bulut, hep ikinci planda kaldı. Ama dün gece Juventus ikinci golü attığında pes etmeyenlerden biriydi. Drogba'nın nefis pasını değerlendirirken Umut, belki de ikinci tur ışığını yakıyordu.
G.Saray için yaşam yeniden başladı. Bundan sonra oynayacağı iki Kopenhag maçı belki de İstanbul'daki Juventus karşılaşmasını final haline getirecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor