24 Ağustos 2015 | Pazartesi

Bu da ders olsun

Fenerbahçe'nin sıkıntıları var.
Bu sıkıntılar büyük bir kayıba neden olmadan önce sarı-lacivertlilerin organizasyonunu sağlaması gerekir.
Oyuncu kalitesinde bir sorun yok. Ama orta sahada nasıl bir diziliş, nasıl bir oyuncu tercihi kullanacağı konusunda Pereira'nın kafası karışık görünüyor. Çaykur Rizespor önünde ilk yarıda neredeyse tek bir etkili geliş gol getirdi. Hadi diyelim ki hücum organizasyonu şimdilik yetersiz. Hadi bir yorgunluk var.
Ama savunmada öyle açıklar verildi ki Volkan olmasa ilk yarıda yenik duruma düşebilirdi Fenerbahçe.
Volkan'ın kurtardığı penaltı, maçın berabere bitmesini sağladı.
Van Persie bambaşka bir dünyadan geldi. Hollandalı futbolcu fiziksel olarak belki en iyi durumunda değil. Yaşı da 20 değil. Ama öyle bir yetenek, öyle bir tecrübe ve öyle bir oyun zekasına sahip ki top ayağına ilk geldiğinde golü atıverdi.
Nani de ilk etkili pasında asist yaptı.

Pereira'ya baskı artar
İkinci yarıya Alper'le başladı Pereira.
Orta sahanın dengesi ideal olmasa da yerine geldi. Böyle olunca oyunun kontrolü Fenerbahçe'ye geçti. Ama bu durumda bile Fenerbahçe için müthiş bir hücum zenginliği ortada yoktu. 1-0 gibi tehlikeli bir skoru devam ettirmek riskliydi. Nitekim bir pas hatası Fenerbahçe için felaketle sonuçlandı.
Sonrası eldeki 3 santrfordan ikisi kenardayken gol atması gereken Fenerbahçe'nin çırpınışları.
Fenerbahçe bir an evvel oyununu daha etkili hale getirmek zorunda.
Önde pres yapmaya çalışırken arkadaki grup boyu kısaltmazsa sarı-lacivertliler adına işler iyi gitmez. Bu da haftalar ilerledikçe Vitor Pereira'nın üzerindeki kamuoyu baskısını arttırır. Hikmet Karaman ve öğrencileri belki de beraberliğe bile üzülecektir.
Maçı kazanabilecek fırsatlar ellerine geldi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor