Murat Başoğlu

Murat Başoğlu

30 Eylül 2009 | Çarşamba

7'de 7 yapmak

Fenerbahçe, Avrupa Ligi ikinci maçı öncesi kendi liginde 7 maçın 7'sini de kazanarak sükse yaptı. Buna rağmen bulunduğu lig ve oyuncu kadrosu itibari ile aslında Fenerbahçe ile boy ölçüşemeyecek bir takıma kendi sahasında 2-0 mağlup olup şaşkınlık yarattı. Tabii ki 7 galibiyet küçümsenecek bir şey değil. Ama Fenerbahçe'nin içinde bulunduğu çelişkiyi nasıl açıklayacağız? Ligde fırtına gibi esiyorsunuz, Avrupa'nın uyduruk denilecek seviyesinde bir takıma yeniliyorsunuz. Bir Fenerbahçeli gözü ile baktığınızda, sezon başında konulan hedeflere doğru giden bir takım var. Aslında şu gruptan çıkmaması durumu bizde büyük bir şaşkınlık yaratması gerekirken, sanırım öyle olmayacak. Çünkü diyeceğiz ki, "Ligde şampiyonluğa gidiyoruz", yani az önce söylediğim hedefe doğru. Tabii bu herkes için geçerli olmayacaktır.

Küçük hedefler yakışmaz
Yani sadece 'Fenerli olmak' duygusu değil de tuttuğu takım gerçek başarılar kazanan, oynadığı futbolla keyif veren bir takımın taraftarı iseniz, şimdi konulmuş bu hedef dahi olmayan hedef benim gibileri mutlu etmeyecektir. Yarınki Sheriff maçı aslında gene Fenebahçe için bir ölçü olmayacaktır. Şu gruptaki takımları bizim ligimize koysak sanırım düşmemek için oynarlar. Ama adı Avrupa maçı olunca işler değişiyor galiba. Perşembenin gelişi çarşambadan belli olur. Umarım hüsranla dönülmez! Bunda maalesef en büyük etken, ligimizin rekabetinin olmaması. Şampiyon adayı 3 takım var. 2'si biraz kötüyse, diğeri şampiyon oluyor. Bu sene bir tanesi sezon başında havlu attı bile. Eee geriye bir takım kaldı rakip olarak. Yani işin yüzde ellisi bitti diyelim. Bu ligde 7'de 7 yaptınız. Peki Avrupa'da? Bize küçük hedefler hiç yakışmıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor