Murat Zorlu

Murat Zorlu

29 Kasım 2009 | Pazar

Harakiri

F.Bahçe'nin önemli eksikleri ve maçın da seyircisiz olması düşünüldüğünde karşılaşmanın zor geçmesi çok da sürpriz değildi. Daum'un bu tip bir maçta bir anda çift forvete dönmesi işi daha da zorlaştırdı. F.Bahçe takımı Alex olduğu sürece Barcelona'yla da oynasa Kasımpaşa'yla da oynasa çift forvet oynamaz. Bu düzende hem orta saha direnci tamamen düşerken hem de Alex gibi bir yeteneği tehlike bölgesinin çok daha uzağında kullanarak eksikleştirmiş oluyorsunuz. Hele ki Emre gibi orta sahada son derece dinamik bir oyuncunun da yokluğunda bu sistemin sıkıntılar yaratacağı barizdi. Maçın özellikle ilk yarısı F.Bahçe adına kabus gibiydi. Kasımpaşa forvetleri son hareketlerde biraz becerikli olsa maç tarihi farka gidebilirdi. Son haftalardaki puan kayıplarının üzerine en önemli rakibin de aldığı mağlubiyet sonrası F.Bahçe'nin mutlaka kazanması gereken bir maçtı. Ama sahaya çıkan 11 ve oyuncuların hırsı öyle tabloyu yansıtmıyordu.

Seyirci faktörü!
Sonuç olarak F.Bahçe çok değerli bir 3 puan bıraktı. Ama her şeye rağmen F.Bahçe hâlâ bu ligin lideri ve oyuncu kalitesi sezon sonunda mutlu sona ulaşabilecek kapasiteye fazlasıyla sahip. Devre arası F.Bahçe adına oldukça önemli olacak Deivid ve Özer gibi maç eksiği olan oyuncuların form tutmaları, Brezilya'dan sezon devam ederken getirilen Santos'un yorgunluğu ve Santos'un sıkıntısı giderilirse F.Bahçe çok kısa zamanda toparlanacaktır. Daum tecrübesiyle bunu yapabilecek kapasitede bir antrenördür. Dün akşamki görüntü F.Bahçe gibi bir takıma hiç yakışmayan bir görüntüydü. Dvre arası oldukca önemli. Gitmek isteyenlerle hemen yollar ayrılmalı. Şampiyonluğa inanan isimlerle yola devam edilmelidir. Maç seyircili olsaydı sonuç böyle olmazdı. Taraftarın bunu düşünerek daha dikkatli olması gerekir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor