Murat Zorlu

Murat Zorlu

13 Mart 2010 | Cumartesi

Emre Belözoğlu

Bugün Süper Lig'de bir takımın hocası olsam ve sıfırdan bir kadro kurmam istense, ilk isteyeceğim oyuncu hiç düsünmeden Emre Belözoğlu olurdu. Aurelio'nun takımdan ayrıldığı günlerde bütün spor basını nasıl böyle bir futbolcunun kaybedildiğini konuşuyordu, oysaki o günlerde Emre'nin transferi de en az o kadar ses getirmeliydi. Aurelio-Emre iklilisi beraber de çok faydalı olabilirlerdi tabii ama genelde Aurelio'nun Deniz veya Selçuk'la oynadığı ve daha ziyade hücuma da katkı yapması beklendiği düşünüldüğünde, Emre bu bölge için ondan daha komple bir isimdi. O günlerde 'Aurelio gitti ama daha iyisi Emre geldi' diyen benden başka kimseyi hatırlamıyorum. Emre transferinin tek riski vardı, o da Emre'nin sakatlığıydı. Geçen sene eski performansının altındaydı. Ama bu sene, hem sezon öncesi kampına katılması hem de maç ritmini yakalamasıyla eski formuna kısa sürede ulaştı. Emre bir orta saha oyuncusunda olması gereken her türlü özelliğe sahip bir futbolcu. Bugün Aurelio'nun top rakipteyken çok iyi bir futbolcu olduğunu söyleyebiliriz ama topu aldığı zaman aynı hünerlere sahip olduğunu söylememiz mümkün değil.

Alex'in görevini yapar
Aurelio'dan dikine oynamasını veya adam eksiltmesini bekleyemezsiniz. Ama Emre oyunun iki yönünü de bu kadar iyi oynayabilen belki de dünyada sayılı futbolculardan biri. Mücadele eder, pres yapar, top kapar, çalım atar, topu ileri taşır, şut atar, duran top kullanır, bir orta saha oyuncusundan beklenen her şeyi yapar. Alex kuşkusuz F.Bahçe tarihinin en önemli futbolcularından biri. Oyun zekası ve bilhassa skora direkt etkisiyle istatistikleri altüst eden bir yetenek olduğu tartışılmaz. Ama bugün dünya futbolunun mücadele ve fizik güç seviyesi düşünüldüğünde o bölgede Emre'yi kullanmak da pekala bir tartışma konusu olabilir. Alex ile çift forvet kullanma şansınız yokken, yarın öbürsü gün çok iyi bir forvet ikilisine sahip olduğunuzda pekala Emre'nin orta ikilide hücuma da katkı sağlayabildiği bir 4-4-2 sistemini kullanabilirsiniz. Yani, F.Bahçe yönetimi Alex sonrası takımı sakatlık riski de azalmış bir Emre'nin üzerine kurmakta tereddüt etmemeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI

TÜM YAZILARI
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor