Murat Zorlu

Murat Zorlu

09 Haziran 2010 | Çarşamba

Fener'e hoca olmak

F.Bahçe teknik direktörü olmak dünyanın en zor işlerinden biridir. O mevkide kalıcı olabilmek için sayısız özelliğe sahip olmanız gerekir. Sevecen ve babacan olmanız gerekir ama aynı zamanda da son derece disiplinli olmalısınızdır. Modern futbolun gerektirdiği bir kadro yapısı oluşturmanız lazımdır ama aynı zamanda da göze hoş gelen bir futbol oynatmalısınızdır. Son derece tecrübeli olmanız gerekir ama aynı zamanda da başarıya aç olmalısınızdır. Hiddink, Löw, Aragones gibi üst düzeyde başarılar kazanmış da olsanız, Daum gibi 30 sene sonra ilk defa iki sene üst üste şampiyon da yapsanız, Zico gibi kulüp tarihinin en büyük Avrupa başarısına da imza atsanız gönderilirsiniz. Çünkü mutlaka bir takım eksikleriniz vardır. Ya futbolu hiç bilmiyorsunuzdur, ya köylüsünüzdür, ya yaşlısınızdır, ya tecrübesizsinizdir ya da tembelsinizdir. Bunların hepsi bir yana bir de somut bir veri vardır; eğer ilk senenizde takımı şampiyon yapamamışsanız ertesi sene devam etme gibi bir şansınız söz konusu bile değildir. Bugünlerde F.Bahçe yönetimi ve Türk spor basını yeni kurbanını arıyor. En yakın isim de Aykut Kocaman. Ve bu isim için günlerdir bir nevi kamuoyu yoklaması yapılıyor. Destek veren de var, karşı çıkan da.

Doğru karar Kocaman
Her türlü fikrin tartışılması son derece doğal. Ama F.Bahçe yönetimine tavsiyem, eğer gerçekten Aykut Kocaman ile çalışmak gibi bir niyetleri varsa bunu hemen açıklasınlar. Bu açıklama bekletilirse bundan en büyük zararı Aykut hoca görüyor, onu bilsinler. Günlerce tartışılması, hem yönetimin kuşkuları olduğu ve o yüzden bir türlü karar verilemediği izlenimi yaratacağı gibi, oluşacak türlü polemikler de hocayı daha göreve gelmeden yıpratacaktır. Aykut Kocaman, eğer bir Capello, Mourinho veya Wenger ayarında hoca getirilmiyorsa şu an için en uygun isimdir. Diğer hiçbir yabancı hoca ilk sezonunda F.Bahçe'yi şampiyon yapamaz ve F.Bahçe tarihinde şampiyon olmamış hiçbir hocaya ikinci bir şans verilmediğinden bir sezon daha çöpe gider. Kocaman, gerek camianın büyük kesimi tarafından sevilmesi, gerek bir sezondur takımın içinde olması, gerekse çeşitli takımlarda edindiği tecrübeyle bugün bu görev için F.Bahçe yönetiminin vereceği en doğru karardır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor