Murat Zorlu

Murat Zorlu

09 Ağustos 2010 | Pazartesi

Stoper ve kaleci

Young Boys karşısında seyrettigim F.Bahçe'den daha kötüsünü en son ne zaman seyretmiştim hatırlamıyorum gerçekten. Ama daha ikinci resmi maç sonrası ne Aykut Kocaman'ı asanlardan olurum ne de Rıdvan gibi "Zico gitsin, Daum gitsin" diye bas bas bağırıp, sıra Aykut Kocaman'a gelince "Sorun teknik adamda değil, oyuncu ve camia yapısında" diye kıvıranlardan.
O zaman, 'Fenerbahçe kariyerinde 4 sezonun tamamında son haftaya lider girmiş Daum'un suçu neydi?' diye sorarlar adama. Neyse, Aykut Kocaman'ı değerlendirmek için en azından bir sezonu tamamlamamız gerektiğini düşünüyorum.
Zaten, eğer teknik adam tartışmasına gireceksek önce Zico veya Daum'la yolları ayırmanın ne kadar yanlış olduğundan başlamamız gerekir. Ama bu kararlar verildiyse, artık Fenerbahçe camiasının Aykut Kocaman'a sahip çıkmaktan başka bir düşüncesi de olmamalı.
Teknik olarak bir analiz yapmamız gerekirse Fenerbahçe nerdeyse Alex geldiğinden beri aynı futbolu oynuyor. Tek santrforlu 4-4-1-
1. Ve bu sistemle bu 6 yılda gelen şampiyonluk sayısı sadece iki.
Mateja Kezman geliyor olmuyor, Daniel Güiza geliyor olmuyor, Semih oynuyor olmuyor. Anelka gibi bir dünya yıldızıyla bile sonuç alınamıyor. Eee o zaman bir takım değişiklikler yapılması kimseye garip gelmemeli.

Mourinho gelse boş
Bu değişikliklerin içinde zaman zaman Alex'i kullanmama tercihi de olabilir. Ben eğer daha agresif, daha hızlı oynayan, takım halinde mücadele eden bir takım yaratılacaksa Alex'in zaman zaman oynamamasına karşı değilim.
Ama şu an için Fenerbahçe'nin belki de en son sorunu Alex.
Takımda iki oyuncu var ki bunlara bir şey olduğu takdirde Fenerbahçe, lige ilk yarıdan havlu atar. Bunlar Lugano ve Volkan Demirel. İkisinin de alternatifi yok.
Bırakın Lugano'nun yerine, yanına bile adam şartken, bir stoper aranmıyor olmasını anlamak mümkün değil. Bekir, İlhan, Önder gibi isimler bırakın Fenerbahçe 11'ini, 22 kişilik kadrosunda bile olmaması gereken futbolcular. Bilica da yabancı hakkı kullanılacak birisi kesinlikle değil.
Geçen sezon Lugano'nun sakatlığı hem şampiyonluğun kaybedilmesi hem de Avrupa'ya veda edilmesinin belki de tek sebebiyken hâlâ bu konuda önlem alınmaması gerçekten olacak iş değil.
Eğer takviye yapılmaz ve Lugano veya Volkan'dan biri sakatlanırsa Fenerbahçe bu sene ilk 5'e dahi giremez... İster Alex harikalar yaratsın, ister antrenör olarak Mourinho gelsin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor