Murat Zorlu

Murat Zorlu

23 Ağustos 2010 | Pazartesi

Yerli oyuncu kalitesi

Her ne kadar kulüpler zaman zaman yabancı transferinde büyük hatalar yapsalar da ülkemize son dönemde gerçekten önemli futbolcular transfer edildi. Anelka, Hooijdonk, Alex, Appiah, Lugano, Quaresma, Baros, Guti, Kewell, Elano gibi isimler hiç kuşkusuz Türk futbolu için renk oldu. Ama yabancı kısıtlaması düşünüldüğünde, başarı isteyen takımların yerli oyuncu kaliteleri de yabancılar kadar önemli. Bugün her takım ilk 11'inde 5 yerli isme yer vermek zorunda. Hele ki her kulvarda başarıyı hedefleyen büyük takımların 23 kişilik kadrolarında en az 13 üst düzey yerli oyuncuyu barındırmaları şart. Fenerbahçe'nin sıkıntısı da burada ortaya çıkıyor. Bugün Volkan-Gökhan Gönül-Emre üçlüsü, bırakın Fenerbahçe'yi, bir üst düzey Avrupa takımının ilk 11'ine dahi rahatlıkla koyabileceğiniz isimler.

Kocaman bulmak zorunda
Onlar kadar olmasa da Mehmet Topuz'u da ilk 11'e düşünmeden yazabilirsiniz. Ama ondan sonra problem başlıyor. Selçuk, Semih, Caner, Özer gibi isimler ise rotasyonda kullanabileceğiniz oyuncular. İlhan, Bekir ve Gökhan Ünal'ın bu takıma pek katkı sağlayacağına şahsen inanmıyorum. O yüzden yerli statüsünde olan Kazım gibi bir yeteneğin ne pahasına olursa olsun kazanılmasından yanayım. Bu takımın şu an için mutlaka bir stopere hatta bir de Cristian-Selçuk ikilisi yerine bir ön liberoya ihtiyacı var. Ama mevcut yabancı kontenjanıyla bu son derece zor. Katkı sağlayacak yerli bir stoper ne yazık ki yok. Eğer Fenerbahçe bu sezon şampiyon olacaksa bu Gökhan, Emre, M. Topuz gibi oyuncuların sağlıklı kalmalarına ve Selçuk, Kazım, Caner, Semih'in katkılarından geçiyor. Aykut Kocaman'ın transferde önceliği, ne yapıp edip tFenerbahçe'ye ilk 11 seviyesinde katkı sağlayacak yeni Gökhan Gönüller bulmak olmalı.




Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor