Murat Zorlu

Murat Zorlu

23 Eylül 2010 | Perşembe

Alex konusu

Aykut Kocaman'ın Alex ile ilgili tespitlerinde haklılık payı olduğunu düşünmekle beraber, bu konuyu son derece kötü yönettiği kanaatindeyim. Bu oyun formatının son 5 sezonda 1 şampiyonluk getirdiği tespiti, bir takım arayışlara gitmenin yanlış olmadığını gösterebilir. Ama sorunun nerede olduğunun tespiti doğru mu? Sorun Alex'in defansif zaafı, takım savunmasına yardım etmiyor olmasıysa o zaman bu takım nasıl Alex'le derbilerde bu kadar başarılı oldu? F.Bahçe'nin kaçan son 4 şampiyonluğunun da sebebi büyük maçlar değil, aksine diğer maçlarda kaybedilen puanlar oldu. İster istemez insanın aklına, "Alex'in derbilerde problem olmayan defansif zaafı, bu maçlarda mı ortaya çıkıyordu" sorusu geliyor. Diğer yandan, farz edelim ki Kocaman son derece agresif, hızlı oynayan, zaman zaman 4-4-2, zaman zamansa 4-3-3 düzeniyle sahaya yayılacak bir takım planlıyor. Bu oyun düzenlerinde Alex'e yer bulunamamasını anlarım. Ama şu ana kadar gözüken, tam aksine F.Bahçe son senelerde olduğu gibi yine 4-5-1 ile devam ediyor. Madem oyun planı aynı kalıyor, neden bu sistemde son 5 senedir lige damgasını vuran Alex'i küstürüyorsun?

Kazanman mümkün değil

Alex'in ilk geldiği günkü Alex olmadığı, bu sezon da son senesi olduğundan geçiş dönemine hazırlık yapılmasına karşı değilim. Ama geçişi doğru yönetebilmek önemli. Takım sezona iyi başlar, Avrupa'da yoluna devam ediyordur, çarşamba-pazar trafiğinde Alex'i dinlendirir, yeni bir kurgu denersin, zaten kredin olduğundan buna kimsenin itirazı olmaz. Ama daha birinci maçta, hem de Kadıköy'de Young Boys'a mağlupken Alex'i oyundan çıkarırsan, sonra da Trabzon'da ilk 11'e almazsan bu savaşa yenik başlarsın. Olay bir anda Ersun Yenal-Hakan Şükür gerginliğine döner ki alınan sonuçlar da iyi olmadığı zaman bu savaşı senin kazanmam mümkün değildir. Kocaman'a inancım F.Bahçe camiası averajının çok üstünde olmasına rağmen Alex konusunu yönetişinin son derece kötü olduğu inancındayım. Bu konu acilen çözülmezse, kamuoyunun aksine son derece iyi olduğunu düşündüğüm kadroya yazık olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor