Murat Zorlu

Murat Zorlu

17 Kasım 2010 | Çarşamba

Kocaman ve Cristian

Son yıllarda bir kulüp taraftarının yaşayabileceği en kötü günleri yaşadı Fenerbahçe taraftarı. Denizli ve Trabzon travmalarına şahit oldu. Yine de yılmadı, tribünleri doldurdu. Sahada mücadele edildiğini gördüğü sürece hep destek verdi. Aykut Kocaman'ın gelişi bu anlamda ümit vermişti. İlle güzel futbol beklentisi değil ama en azından formasının hakkını vermeyen vurdumduymaz isimlere bu formanın teslim edilmeyeceği beklentisini yaratmıştı taraftarda.
Sırf bu yüzden sezon başında yaşanan Alex polemiğinde dahi hocayı anlamaya çalışmıştı çoğunluk. Alex bu formayı giymiş, hatta bu ligde bugüne kadar oynamış en etkili futbolcuydu belki de. Ama bir takım şeylerin değişmesi uğruna zaman zaman onun bile yedek kalması kabullenilmişti.
Yeteneklerine rağmen umursamaz tavırlar sergileyen Kazım'ın kadroya alınmaması alkışlanmıştı.
Santos, Caner'e göre daha iyi bir futbolcuydu ama formanın sahada savaşan Caner'e teslim edilmesi desteklenmişti.
Sahada hiçbir şey yapmayan, saha dışında da disiplinsiz hareketlerini duyduğumuz Cristian, hem de Selçuk'un sakatlığına rağmen takımdan kesilmişti.
Bu bölgede bugüne kadar hiç oynamamış Topuz mecburen oraya çekilmiş ama mücadele ve arzusuyla o açıklarını kapatmıştı.

Saygısızlığı nasıl seyretti?

Takım ligde 8'de 8 başladığı geçen sezonun çok gerisinde olmasına rağmen ümit veriyordu.
En azından arzulu, 90 dakika mücadele eden bir takım olma yolunda gidildiği görülüyordu. Bu tablo ne yazık ki Antep maçında son buldu. Cristian ve Kazım'ın resmen takımı 9 kişi bırakmalarına, sahada bulundukları süre boyunca hiç mücadele etmemelerine seyirci kalan bir teknik adam vardı kenarda.
Keşke Gökay gibi bir genç, mevkisi olmamasına rağmen Cristian'ın yerine forma giyseydi ve sonunda maç 5-0 kaybedilseydi de bu tablo yaşanmasaydı diye düşünenler eminim çoğunluktaydı.
Cristian'ın bugün internette dolaşan, topa ayağını dahi uzatmadığı, yürüyerek seyrettiği birkaç pozisyon var ki saha içinde arkadaşlarına yaptığı saygısızlığı bir teknik adamın nasıl 90 dakika seyrettiğini anlamak gerçekten mümkün değil. Aykut Kocaman eğer kendisine inanan Fenerbahçe taraftarının desteğini kaybetmek istemiyorsa, Cristian gibi isimlere forma vermekten hemen vazgeçmeli.
Volkan'ın maç sonu açıklamaları son derece yerinde. O gün sahada Emre Belezoğlu olsa Cristian'a sahada tahammül etmesinin mümkün olmadığına adım gibi eminim.
Aykut Kocaman hemen bir karar vermeli. Sezon başında girdiği yolda mı devam edecek, yoksa sakatlıklar ve cezalar geldikçe prensiplerinden vazgeçip formanın hakkını vermeye hiç niyeti olmayan isimlerle mi yoluna devam edecek?
Eğer ikinci yolu seçecekse de haber versin. Taraftar da bir sürü umursamaz adamı seyretmek için stada gidip sinirini bozmasın...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor