31 Mayıs 2010 | Pazartesi

Tavşanlı madeni

Antalya'da yapılan ekstra play-off karşılaşmalarında İskenderun Demirçelikspor ve Tokatspor'u penaltılarla eleyen Eyüpspor ile Adana Demirspor'u penaltılarla ve Karadenizspor'u 1-0'lık skorla devre dışı bırakan Tavşanlı Linyitspor dün Antalya Atatürk Stadı'nda finalde karşılaştı. Daha derli toplu oynayan, ayağa iyi top yapan Tavşanlı Linyitspor, Bank Asya 1. Lig'e daha önce çıkan Güngören ve Akhisarspor'dan sonra üçüncü takım oldu. Karşılaşma sıcak ve nemli bir havada ancak güzel bir zeminde oynandı. Maça her iki takım da temkinli başladı. Sahadaki 22 futbolcunun heyecandan bacakları titriyordu. Savunma, her iki takımda da ön plandaydı. Biliyorlardı ki yenecek gol, tüm emekleri heba etme amacı taşıyordu. "Atamıyorsan, yemeyeceksin" tezi ön plandaydı. Sonuçta maçı uzatma ve penaltılara götürmek son şans gibiydi. Başta da belirttiğim gibi daha iyi savunma yapan, daha kontrollü oynayan, başarılarına bir yenisini daha eklemek isteyen Tavşanlı Linyitspor, aradığı gole 28. dakikada Tanju Yavuz ile ulaştı.

Bir rakibe bir kendine
6 bin taraftarının şovu ile rahatlayan Tavşanlı Linyitspor ilk yarıyı 1-0 önde kapadı. İkinci yarıda bu kez uykudan uyanan Eyüpspor, üç bine yakın susmak bilmeyen taraftarının desteğiyle oyuna ağırlığını koydu. Maçın kader adamı Tanju bu kez ters bir kafa vuruşuyla kendi kalesine de bir gol atınca durum eşitlendi. Golü yedikten sonra aklı başına gelen Tavşanlı Linyitspor 81. dakikada Zafer'in attığı golle 2-1 öne geçti ve mutlu sona ulaştı. Eyüpspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Altan ve Güven gibi oyuncularını yanında oturtarak takımının sonunu hazırladı. Önce amatöre sonra 3. Lig'e, iki yıl sonra da 2. Lig'e yükselen Tavşanlı Linyitspor, bu sene de Bank Asya'ya çıkarak büyük başarı gösterdi. Tavşanlı Linyitspor'u tebrik ediyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor