25 Ekim 2010 | Pazartesi

Penaltıyı vermedi!

Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki derbiler hakemler için her zaman zor geçmiştir. Ancak her hakem bu maçlarda görev almak ister çünkü kariyerleri için derbiler önemlidir. MHK önce kendini düşündüğü için risk almadı, garantiye gitti ve "Bülent Yıldırım" dedi. Bülent Yıldırım, ülkemizin '2 numaralı' hakemi ve son üç ay içinde Avrupa'da beş maç yönetmiş, her iki takımla da problemi olmayan hakemi. Dolayısıyla ismi ortaya atıldığı anda takımlardan herhangi bir tepki gelmeyecekti. MHK da maç öncesi bunu yaptı, nabız yokladı Bülent Yıldırım'ı atadı. Yıldırım, mental ve fiziksel olarak maça hazırlanırken kendince taktik plan yapmış, maç başında hemen kartlara baş vurmayacağım, kolay faul çalmayacağım, çok koşup pozisyonlara yakın olacağım, sözlü ikazlarla nabzı düşüreceğim, topu oyunda fazla tutarak tempolu bir maç yöneteceğim demiş!

Neill kırmızı görmeliydi
Bu nedenledir ki 7. ve 8. dakikalarda Niang ve Alex'e yapılan hareketlere sadece faul verdi oysa her ikisi de sarı olmalıydı. Müsabakanın ilk 15 dakikasında Galatasaraylı futbolcular vücutlarını kullanarak rakiplerini sinirlendirmek istedi, hakem bunu çözemedi. 18. dakikada Neill'in Stoch'a hareketine mutlak sarı göstermeliydi. Neill'e ancak 24. dakikada Niang'a yaptığı faul sonrasında arka arkaya yaptığı faullerin birikmişi olarak sarı gösterdi. 34. dakikada Niang ile Dia arasına giren Sabri'nin hareketine penaltı vermeliydi. Hakem Niang-Neill eşleşmesinde toleranslıydı. 69. dakikada Neill'in Alex'e yaptığı hareket sonrası Neill'e ikinci sarıdan kırmızı gösterilmeliydi. Diğer sarılar ise doğruydu. 82'de
Hakan Balta'nın hareketi net sarı olmalıydı, vermedi. Fenerbahçe'nin favori gösterildiği maç heyecanlı ama golsüz bitti. Galatasaray'da hoca değişimi takıma pozitif yansımış. Hakem maçı tempolu yöneteceğim diye pozisyonları saldı. Faul ve kart kararları çok tartışılacak. Uzun zaman sonra ilk kez kırmızısız bir derbi izledik.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI

TÜM YAZILARI
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor