29 Kasım 2010 | Pazartesi

Çakır örnekti

Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan son derbi maçı, keyifli tempoluydu. Beşiktaş daha temkinli ve geride kalabalık oynadı, yüklenen Galatasaray çok pozisyon buldu ancak son vuruşlarda etkili olamadı.
Beşiktaş maçınbaşında oyunu sağ kanadayıktı.
Ali Turan'a ilk 8 dakika içinde arka arkaya üç kez faul yaptılar. 3. faul sonrası hakem Holosko'yu ikaz etti ve sonrasında Holosko kaptığı topla aynı bölgeden ceza alanına girdi faullerden gerilen Ali Turan müdahalede gecikince Holosko'yu indirdi ve hakemde çok doğru bir kararla penaltı verdi. Guti bu kez sol ayakla penaltı atma tartışması yaratmayacak şekilde vurdu ve gol yaptı. Hilbert 25. dakikada Kewell'ı arkadan formasından çekti ve sarı kart doğruydu, iki dakika sonra aynı Hilbert'in Cana'ya hareketi ikinci sarıdan kırmızı olmalıydı.

Golü iptal etmesi normaldi

Ancak MHK'nın seminerde ikinci sarıdan kolay kolay adam eksiltmeyin talimatı burada kendini gösterdi Hilbert oyunda kaldı.
Fenerbahçe maçındaki hakemin futbolculara kaba davranışlarından sonra Ayhan'ın ve Sabri'nin hakem kararlarına itirazda Cüneyt Çakır'ın önleyici tutumu,vucut dili diğer hakemlere örnek gösterilmeli. Sabri'nin 39. dakikada Tabata'ya hareketine hakemin gösterdiği sarı kart doğru ama 43. dakikada Cana'ya gösterdiği sarı karta katılmamız mümkün değil.
Hakem 38. dakikada Ali Turan'ın ceza alanı içinde kendini yere bırakmasına sarı göstermiyorsa 50. dakikada da Holosko'ya aldatmadan dolayı sarı göstermemeliydi.
Beşiktaş'ın 61. dakikada Mert Nobre ile attığı ve hakemin iptal ettiği gol kararı doğruydu.
Çünkü gol öncesi Nobre, Sabri'yi iterek topa kafa vurdu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor