09 Mart 2011 | Çarşamba

Gitme zamanı

Bu haftaki hakem atamalarını görünce, "MHK kopmuş belli ki, yetemedikleri, aşamadıkları tümsekler var" dedim. Sert esen rüzgar onları önüne katmış kıyıya doğru sürükleyip götürüyor. Koruyucu rüzgar panelleri olmadığı için de sert esen rüzgara karşı duramıyorlar.
Görüntü oldukça kötü.
İşin ilginç tarafı da, bunu bizim göremediğimizi sanıyorlar! Geçiniz efendim, her şey görülüyor. Hakemi önce yetiştireceksin, hazırlayacaksın, yönettiği maçlarla kamuoyundan kabul görmesini sağlayacaksın, ondan sonra FIFA kokartı takacaksın.

Özkalfa ataması...

Ama sen ahpap-çavuş ilişkisiyle önce kokartı takıp, sonra hakem yetiştirmeye çalışırsan olacağı bu. Tolga Özkalfa, Beşiktaş-Trabzonspor maçı gibi zorluk derecesi yüksek, ligin kaderini belirleyecek olan bu tür maçlara henüz hazır değil. Zaman, hakeme deneyim kazandırma, yetiştirme zamanı değil, maçları layıkıyla yönetme ve en az hata ile ligin sonunu getirme zamanı. Böylesine kader haftalarında MHK olarak fantaziye kaçarsanız hakemlerin kimyasını bozar, tribünleri daha çok tahrik eder, karışmasına neden olur, insanları üzersiniz. Sizlerin böyle bir lüksü yok.
Ha bildiğiniz uyguladığınız başka bir şey varsa eyvallah!

Yardımcısına uydu
Galatasaray-Karabükspor
maçında İlker Meral'in Kazım ve Baros'a yapılan hareketlere penaltı vermeyişi enteresan! Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçında ilk golün ofsayt olmasına rağmen geçerli sayılması Özgür Yankaya'nın tecrübesizliğinden kaynaklandı. Çünkü hakemin tespit edeceği bir pozisyondu ancak o, tecrübeli yardımcı Nihat Mızrak'a uymak zorunda kaldı.
Bu hafta verilen ve verilmeyen penaltılara, ofsayt değerlendirmelerine bakınca da kamuoyunun kafası karıştı. Sıkıntılı haftayı sıkıntısız geçen isim Fırat Aydınus oldu.
Sayın Oguz Sarvan, üç yıldır savunduğunuz kadroyu daraltıp hakeme bol maç yönettiririm ve hataları azaltırım anlayışı tutmadı. Hatalar her geçen gün artı ve artıyor. "Ben hakemlerin teknik direktörüyüm" diyerek göreve geldiğinizde bazı hakemlerin adamlıklarına, namuslarına kefil oldunuz ama kadroda istemediniz. Kendi kadronuzu kurdunuz ve üç yıldır çalıştırıyorsunuz.
Bu süreçte hakemler gelişim kaydedeceğine geriye gider oldular.

Çakır'a sığınmayın
Aradan sıyrılan Cüneyt Çakır'ın arkasına sakın ola sığınmağa kalkmayın.
Önce kendi liginizin hakemleri. TFF bütün imkanlarını size sundu, Kulüpler Birliği tüm desteğini verdi ama hakem hataları azalmadığı gibi dahada arttı, herkesin canı yanar oldu.
O zaman şapkanızı önünüze koyun Oguz Sarvan! Siz iyi bir teknik direktör değilsiniz, başarısızsınız.
Galiba sizin suyunuz ısındı. Gitme zamanı.
Eğer bu düzen sürerse sizi ve futbolumuzu zor günler bekliyor.
Çünkü görüntü iyi değil...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor