06 Nisan 2011 | Çarşamba

Ah Müftüoğlu

HAFTALAR sonra, "Hakemlerimiz başarılı bir hafta geçirdi" diyeceğim ama Kuddusi Müftüoğlu çıkıyor, her şeyi berbat ediyor. Oynanan futbol, mücadele, teknik adamların yaptığı hamleler harika. Ya hakem? Hakemlerimizin hafta içi yaşanan olaylardan, basında çıkan haberlerden etkilenip durumdan vazife çıkarmalarına, sahadaki maçı değil, kafalarında kurguladıkları maçı yönetiyor olmalarına, Fenerbahçe-Bursaspor karşılaşmalarında Kuddusi Müftüoğlu'nun yönetimini örnek gösterebiliriz...

Maçın önüne geçti

Verdiği vermediği kararlarıyla, gösterdiği göstermediği kartlarıyla, oynanan o güzelim futbolun önüne geçti. Oysa FIFAlistesinden çıkmış, liglerimizin en deneyimli, en fazla maça çıkan hakemi, hakemlerin ağabeyi, yönetimiyle alkış toplamalıydı. Serdar Aziz'in Semih'e hareketine penaltı vermiyorsun tamam, daha hafif olan Semih'in Vederson'a yaptığı harekete neden faul veriyorsun? Semih'e yapılan hareket bizce penaltı ama sence penaltı olmayabilir, peki o zaman niçin üzerine koşarak gelip itiraz eden Semih'e sarı kart gösteremiyorsun?
Devrenin bitiş düdüğü ile birlikte etrafın Fenerbahçeli futbolcular tarafından sarıldı, itirazlar var... UEFAböyle durumlarda "En tepkili futbolcuya mutlaka sarı kart göstermelisin" demiyor mu?
Senin elin bir ara cebine gidiyor sonra vazgeçiyorsun! Seni durduran, etkileyen, kafanı karıştıran ne? Ozan İpek düdükten sonra topa vuruyor, sarı kartı var, ikinci sarıdan ihraç olması gerekiyor, ihraç edemiyorsun, yuttururum sanıyorsun ama bir tek sen yutuyorsun... Galatasaray-Fenerbahçe maçında düdükten sonra topa vurdu diye sarı kart gören Baros'un pozisyonu ile bu pozisyonun arasında ne fark var? Bucaspor-
Sivaspor
maçında, Sivasspor lehine verdiğin mi, yoksa bu maçta vermediğin Semih'in pozisyonu mu penaltı?

Çifte standart sorunu

Hakemliğimizin ana sıkıntısı zaten bırakın değişik maçları, aynı maçta gösterilen çifte standart değil mi? Maç sonu hakem odasında hakemler ile gözlemci arasında yapılan maçı değerlendirme toplantısında MHK'dan birileri hakemi telefonla arar, ''Eleştirilere kulak asma biz seni başarılı bulduk'' der, olaya tanık olan gözlemci de durumdan etkilenir, notu bol tutar, sonra hakemin aldığı yüksek not basına servis edilir, 'hakem başarılıydı' olur, bundan önceki haftalarda olduğu gibi...

Okçuoğlu sakıncası

Bizim duygularıyla hareket eden değil kuralları uygulayan hakeme, bir yerlere göbekten bağlı değil özgür hareket eden hakem yöneticilerine ihtiyacımız var.
Ligimizin son yedi haftasında Fenerbahçe ve Trabzonspor'un beş maçı aynı takımlarla oynayacak olması hakemlerin işini daha da zorlaştıracak. Yüksel Okçuoğlu'nun hâlâ daha hakem seminerlerinde bulunduğunu, hakemler karşısında yine küfürlü konuşmalarına devam ettiğini, maç atamalarına müdahil olduğunu duyduk. Bu son derece sakıncalı ve tehlikeli bir durum. MHKve özellikle de TFF başkanımız çok dikkatli olmalı. Müftüoğlu hariç diğer hakemlerimiz özellikle de Fırat Aydınus başarılıydı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor