20 Nisan 2011 | Çarşamba

Atamalar kötü

Bu hafta yaşanan stresin, önümüzdeki 5 hafta içinde daha da artacağı görülüyor. Aslında yapılacak iş basit. Hiçbir olaydan etkilenmeden, cesur, objektif, doğru yönetimler gösterebilmeleri için MHKtüm zamanını vererek hakemleri maçlara hazırlayacak, en formda olanlarına görev verecek. Hepsi o kadar.
Stres ve gerilim yüklü maç sayısı zaten haftada sadece iki tane kaldı.
Peki bu durumda bizim hakem yöneticileri neler yapıyor?
Hakemleri formda, dingin, moralli tutmak yerine sığ politikalarla uğraşıyorlar...

Bir yıl sonra verdiler

Hakemlerin form durumlarına bakmaksızın son derece dikkatsiz ve itinasız hakem atamaları yapıyorlar, böyle olunca da lig geriliyor, hakemler zorlanıyor, sıkıntılar yaşanıyor. UEFA'da iyi bir konumda bulunan FIFA hakemi Hüseyin Göçek'e 18 Nisan 2010 tarihinden bu yana nedendir bilinmez F.Bahçe maçları verilmiyor, aradan neredeyse bir yıl geçiyor bu kez en kritik haftada maç veriliyor!
Böyle bir durumda yönettiği maçta hakemin ruh hali nasıl olacak? Bu zamansız atama hakemin başarısızlığına çanak tutmuştur.
Hakemlere maç verilmesinin ana kriteri form durumu, deneyimi, maça uygunluğu olması gerekirken bizde MHK'ya yakınlık, biat ve korku kültürü, MHK başkanı veya üyelerinin bulunduğu kentte yaşıyor olmak gibi duygusal kriterler olmaktadır.
Daha geçtiğimiz hafta F.Bahçe-Bursa maçında hatalar yapmış Kuddusi Müftüoğlu'nu Türkiye Kupası yarı finalinde görev vermekle hakemlere ne mesaj gönderilmek isteniyor? Başarılı olanla olmayanın arasındaki fark nedir? Hakem yöneticileri hakemleri tek çatı altında toplayıp sorunlarına çözüm üretmek yerine sürekli çözümsüzlüğe giden politikalar içindeler.
Yeni isimleri, yetenekleri hakemliğimize kazandırmak yerine pek çok yeteneğin kaybolmasına neden olmaktalar. Sonra da ''Elimizdeki malzeme bu'' demekteler.

Hakem yetişmiyor

Yapmayın, insanları yanıltmayın Allah aşkına! Hakem yetiştiremiyorsanız bu sizin eksikliğiniz. Bu ülkede futbol çok seviliyor futbola milyon dolarlar yatırılıyor, yaşattığınız skandallara rağmen TFF ve Kulüpler Birliği sesini dahi yükseltmiyor. Bu saatten sonra sizden istenilen Trabzonspor ve Fenerbahçe maçlarının objektif yönetilmesi, bari bunu sağlayınız!
Hakemler derneği ile yaratılan anlamsız sürtüşmenin hakemliğimize ve federasyonumuza yaşattığı sıkıntılar ortada.
Görülen o ki, duygularına, kaprislerine yenik düşen, basit işlerle uğraşan değil, objektif kriterlerle hakemliğimize hizmet eden yöneticilere ihtiyacımız var...

Göçek ön plana çıktı

Bu hafta en önemli karşılaşmada Hüseyin Göçek'in kötü yönetimi, İlker Meral, Deniz Çoban, Süleyman Abay, Özgür Yankaya'nın yaptığı hataların gündeme gelmesini önledi.
Eğer uzatma dakikalarında o gol olmasaydı, Hüseyin'i daha büyük sıkıntılar ve üzüntüler bekliyordu. Başarısız bir maç yönetmiş olabilir ancak Hüseyin Göçek'in toparlanmasına destek olmalıyız. Hakemlerimiz açısından oldukça kötü geçen haftada Trabzonspor-Bursaspor maçındaki yönetimiyle Fırat Aydınus başarılıydı.
Maçta sakindi ve doğru kararlar aldı. En azından bu maçta tartışma yaşanmadı...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor