11 Şubat 2019 | Pazartesi

Çifte standart

"Onyekuru'nun pozisyonu penaltı değil. Diagne 2. sarıdan, Nagatomo küfürden kırmızı görmeliydi. Ekuban'a yapılan penaltıydı. Hakemlerin yetenekleri köreldi."

MHK Başkanı Yusuf Namoğlu'nun göreve geldiğinden bu yana belirlediği 12-13 kişiyle Avrupa'nın 6. büyük ligini götürme inadı yorgun, bitkin, eleştirilerden yıpranmış bir hakem grubu oluşturdu.
Sezon başından bu yana hakem eğitimlerini layıkıyla yapmak, hakemleri lige hazırlamak yerine VAR sistemine odaklanması hakemlerin saha performanslarını düşürdü. Öyle ki "yetenekli, iyi kumaş" dediğimiz, umutla baktığımız hakemlerin bile yetenekleri köreldi.
Maçlar biraz zorlaşınca, biraz çekişme artınca hedefe giden takım sayıları çoğalınca, hakemlerle ilgili sıkıntılar ortaya çıktı. Son dönemlerde umutlandığımız hakem Ümit Öztürk ilk defa Galatasaray- Trabzonspor maçı yönetti. Maçın başlarında basit temaslara devam diyerek oyunu oynatma çabası olumlu gözüktü.
Hakem Ümit Öztürk'ün ilk defa yönettiği Galatasaray-Trabzonspor maçında vermiş olduğu kararlar uzun süre tartışılacak karar oldu.
Olmadı Ümit Öztürk.
7. DAKİKA: Galatasaray lehine verdiği faul doğru. Sonrasında Diagne'nin elle oynamaya çalışıp, aldatmasına çıkardığı sarı kart da doğruydu.
18. DAKİKA: Galatasaray lehine verdiği penaltıda kaleci Arda kayarak ayakları yerde topa doğru gitti. Onyekuru topu çeldi.
Kaleci Arda'nın Onyekuru'nun ayak ucuyla bir teması gözüküyor.
Ama Onyekuru adımını atıyor, yere basıyor sonra dizlerini kırarak kendini bırakıyor. Belki fotoğraf olarak penaltı gibi gidebilir. Ama pozisyon incelendiğinde penaltı olmadığını görüyoruz. VAR'ın bu pozisyona inceleme tavsiye etmesi gerekirdi. Kaleci Arda'ya gereksiz bir sarı kart çıkardı.
37. DAKİKA: Trabzonspor ceza alanı içinde Diagne-Hosseini mücadelesinde devam kararı doğruydu.
43. DAKİKA: Abdülkadir- Nagatomo mücadelesinde hakemin vermiş olduğu faulden sonra Nagatomo hakeme doğru aleni bir şekilde "F..k off" dedi. İki kez aleni şekilde tekrarladı. Bu söylemi yaparken hakem ile Nagatomo arasında kimse yok. Hakemin önü açık ve Nagatomo'ya oldukça yakın mesafede. İhraç etmesi gerekirken hakem kart dahi çıkarmadı.
45+1. DAKİKA: Her ne kadar Galatasarya defansı üçlü set olarak geride duruyor olsa da Rodallega şut mesafesine girmiş bir pozisyonda topla giderken arkadan gelen Diagne, Rodallega'yı düşürüyor. Sarısı olan Diagne'nin ikinci sarıdan ihraç olması gerekirdi.
Hakem sadece faul verdi.
54. DAKİKA: Ekuban, Marcao mücadelesi Galatasaray ceza alanı içerisinde. Marcao, Ekuban'ın ayağına önce havada vuruyor sonra basıyor. Marcao sarı, pozisyon penaltı olmalıydı. VAR inceleme tavsiye etti. Hakem Öztürk, VAR'dan tekrar izledi. Ama penaltıyı ve kartı vermedi.
Nasıl ki bunda VAR'a gidip inceliyorlarsa Galatasaray lehine verilen penaltıda da bu incelemeyi yapmaları gerekirdi. Çifte standart uyguladılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor