25 Mart 2010 | Perşembe

Penaltı mı, o da ne?

Fenerbahçe, Türkiye Kupası'nın yarı finalinin ilk maçında antrenman yapar gibi oynayarak yedeklerle sahaya çıkan Manisaspor'u yenerek avantaj yakaladı. Sarılacivertli takım sahaya ideal kadrosuyla çıkmıştı ama aklı pazar günü oynanacak G.Saray derbisindeydi. Hem fazla yorulmamak hem sakatlanmamak hem de kart görmemek için kendilerini fazla sıkmadan oynadılar. Ama buna rağmen 25. dakikada sakatlanıp oyunu terkeden Emre'den yoksun kaldılar. Manisaspor hafta sonundaki önemli Turkcell Süper Lig maçını düşünerek sahaya eksik bir kadroyla çıktı. Buna aslında kapalı bir defans yapıp uzun toplarla, süratli adamlarını kaçırarak gol atmaya çalıştı. Ama ilk yarıda Orkun'un ikramıyla Güiza hayatının en kolay golünü attıktan sonra Deivid'in kafa golü de hemen ardından gelince 2-0'lık skoru yeterli görüp geriye yaslandı.

Daum'un hatası

Defansın ve Selçuk'un başarılı futboluna kaleci Volkan da eklenince Manisaspor atakları bertaraf edildi. 79. dakikada Kalabane'nin kırmızı kart görmesinden sonra da oyunu tek kaleye çevirerek üst üste posizyonlar yakaladıysa da başka gol atamadı. Fenerbahçe'de Özer sol kanatta normal futbolundan çok uzaktaydı ve faydalı olamadı. Emre'nin sakatlanmasından sonra Daum, Deivid'in yerine Vederson'u sol kanada alıp Emre'nin yerine Mehmet Topuz'u, sağ kanada da Özer'i getirse sanırım hem futbol hem skor olarak Fenerbahçe çok daha başarılı olurdu. Bu skor, sarı-lacivertli takımın finale çıkmasına yeterli olacaktır. Maçın genç hakemi Abdullah Yılmaz, başarılı sayılacak bir yönetim gösterdi ama o da daha önceki meslektaşlarının yaptığı gibi bir penaltıyı atladı. 48. dakikada Özer'e yapılan açık penaltıyı vermedi. Bunun dışında 84. dakikada da Alex'in kolundan çekilerek yere indirilmesine de seyirci kaldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor