29 Mart 2010 | Pazartesi

Hakemlere rağmen

Bir gün önce Beşiktaş'ı ofsayt golle galip getiren yardımcı hakemler, yönetimin federasyonun hatalarını açıkça yüzüne vurmasından sonra F.Bahçe'yi mağlup ettirmek için ne mümkünse yaptılar. Önce Bahattin Duran, Güiza'nın ofsayt olmayan pozisyonda attığı golü iptal ettirdi. Aynı yardımcı 10 dakika sonra bu defa Güiza'nın demarke durumda göğsüyle kontrol ettiği topu hentbol vererek mutlak bir golün atılmasını önledi. Diğer yardımcı hakem Taşçıoğlu 35. dakikada Keita'nın atağında o dahil üç Galatasaraylı çok açık ofsaytta olmasına rağmen oyunu devam ettirerek gol yemesini istedi ama Lugano fedakarca uçarak topu kornere attı. Hakem Cüneyt Çakır ise genelde başarılı bir yönetim gösterirken, maçı 5 dakika uzatarak beraberliğin gelmesini istedi. F.Bahçe akıllı ve çok iyi defans yaparak Galatasaray'ı durdurdu. Çok az pozisyon verdi. Onda da başta Volkan olmak üzere defans kaleyi başarıyla korudu.

Fener akıllı oynadı
İlk yarıda uzaktan şutlarla gol arayan sarı-lacivertli takım Vederson, Özer ve Güiza ile isabet bulamazken, ikinci yarıda Santos'un bir şutu zorlukla çelindi ama 70. dakikada günün başarılı isimlerinden Selçuk 35 metreden Franco'yu avladı. Galibiyeti getiren bu gol Fenerbahçe'yi ikinciliğe yükseltirken, şampiyonluk için gereken moral motivasyonu da sağladı. Galatasaray başlangıçta uzun toplarla çabuk oyuncularını Fenerbahçe'nin ağır sandığı defansının arkasına sarkıtmak istedi ama Lugano ve Bilica iki bekin de desteğiyle bu ataklarda rakip forvetlere göz açtırmadı. İkinci yarıda sarı-kırmızılı takım presle başlayınca Fenerbahçe topu yere indirip kısa paslarla oyuna hakim olmaya çalıştı ve bunun semeresini de aldı. Volkan da uzatmalar oynanırken Keita'nin bir vuruşunu süper bir kurtarışla kornere atıp galibiyeti korudu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor