04 Haziran 2010 | Cuma

On yabancı kararı

Futbol Federasyonu, Kulüpler Birliği'nin isteği üzerine bir yanlışı kısmen de olsa düzeltti ve yabancı transferini 10'a yükseltti. Geçen gün iki TV muhabiri, bazı allamelerin görüşüne katılarak bu konuda kulüpleri eleştiriyordu. "Tahdit yok. Transfer serbest bırakılıyor. Büyük paralarla alınan kalitesiz oyuncular zorlukla başka kulüplere kiralanıyor. Kadroya giremeyecek iki futbolcu tribüne çıkacak" diye konuşuyorlardı. Karara karşı çıkanlara önce şunu hatırlatmak lazım... Transferlerin zorunlu olduğunu ve hangi mevkilere alınması gereğini bu allameler mi bilir, yöneticiler mi? Oynatamayacağı futbolcuları alarak paralarını sokağa atarlar mı? Az sayıdaki yanılmalar dışında alınan yabancıların yararlı oldukları ve kadroları güçlendirdikleri görülmüyor mu? Avrupa'daki sayısız yabancı oynatan rakiplerimiz karşısında aynı şartlarda mücadele etmemiz gerekmez mi?

Milli Takım olayı
Yabancı oyuncuların sakatlık ve ceza nedeniyle 6+2'yi tamamlamaları gerekli değil midir? Türkiye'de eksikleri giderecek sayıda ve yabancılar fiyatında yıldız futbolcu var mıdır? Yabancılar olmasa, klas futbolcularımızın istediği ücretleri ödemek mümkün olur mu? Başta Terim ve Güneş olmak üzere yabancı oyuncunun çok olmasının Milli Takım'a zarar vereceği görüşüne gelince... 20'den fazla yabancılı Avrupa'nın üst düzeydeki kulüplerinin milli kadroları bu durumdan zarar görmezken, bizim aksi görüşü savunmamız ne kadar doğru olur? Nitekim işte açık bir örnek: Kadrosunda en çok yabancı bulunduran Fenerbahçe buna rağmen Milli Takımımız'a Volkan, Gökhan Gönül, Emre, Selçuk, Semih, Kazım ve Uğur gibi 7 futbolcu vermektedir. Hani yabancılar bunların önünü kesiyordu? AB'ye girersek yabancı tahdidi olmayacak. Bu nedenle federasyonun kararı yanlış değil hatta eksiktir. Kulüpler bu sayede bütçe ve ihtiyaçlarına göre kadro kurar ve kaprisli aslarımızın
naz yapmasından da kurtulurlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor