19 Haziran 2010 | Cumartesi

Suç Daum'da mı?

F.Bahçe'de akıllı yönetici yok mu? Yönetim daha önce beraber çalıştığı, Daum'un nasıl bir teknik direktör olduğu bilmiyor muydu? Böye günlere gelineceği düşünülerek, böyle ağır bir sözleşme yapılmalı mıydı? Bu madalyonun bir yüzü. Diğer yüzüne gelince; Daum, F.Bahçe'de bu sene başarısız mıydı? Yapılan transferlerde söz sahibi miydi? Özellikle küçük takımlar karşısında kaybedilen puanlarda, hakemlerin ona yakın sayıda vermediği penaltı kararlarında o mu etkili oldu? Bir golle kaybedilen şampiyonlukta, oynanan son Trabzonspor maçında, girilen 15 gol pozisyonundan, bir tanesini bile atamayan futbolculara, o mu talimat verdi? Beşiktaş ve G.Saray'a 10'ar puan fark yaptığı ligde rakiplerin teknik direktörleri görevlerini sürdürürken tek başarısız görülen Daum'muydu? Dünyanın hiçbir kulübünde, ne kadar güçlü olursa olsun futbolda garanti şampiyonluk kazanmak mümkün değildir. Bu nedenle Şampiyonlar Ligi'ne katılmak için de büyük fedakarlıklar yapılır ve buna ulaşılınca başarılı gösterilirler. Daum uzun süren sakatlıklara ve cezalara rağmen bu kadroyu hem Türkiye Kupası'nda finale, hem ligde son maça kadar liderliğe götürmüştür. Eğer Şanlıurfa'nın sıcağında, saat 15.00'te oynanan Türkiye Kupası finalini federasyon geceye almış olsa, yüzde 90 Türkiye Kupası F.Bahçe'nin olurdu. Sanırım bunun sorumlusu da Daum değildi...

Oyuncu değiştiremedi
Sonuç olarak daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi, bir konuda Daum eleştirilebilirdi. Eğer Daum, sezon içindeki maçların bitimine yakın, yapılması gereken oyuncu değişikliklerini yerine getirmiş olsa, her çelmelemeye rağmen sarı- lacivertliler açık farkla şampiyonluğa ulaşırdı. İşte F.Bahçe'nin eksiği, maça kendisini kaptıran Daum'u, bu sırada uyaracak bir spor adamının yanında olmamasıydı. Bursaspor'un şampiyonluğu, F.Bahçe dışındaki özellikle de ezeli rakiplerinin gece gündüz dua ederek istedikleri hedefti. Son haftadaki maçta Beşiktaş; medyasıyla, yönetimiyle ve sporcularıyla, "F.Bahçe'nin değil Bursaspor'un şampiyonluğunu istiyoruz" tavrını açıkça ortaya koydu. Tabii taraftarları da onlar kadar istekliydi. Öyle ki Bursaspor'u yenseler, ligde 3. olacak ve çok avantaj sağlayacaklardı. Hem parasal yönden rahatlayacaktı. Ama bunu bile istemediler. Heralde bu da Daum'un suçuydu... Bence F.Bahçe'yi bir Türk hoca çalıştıracaksa bu Yılmaz Vural olmalıdır. Eğer yabancı isteniyorsa ülkeyi iyi tanıtan ve dostane bir hava içinde kulüpten ayrılan Alman teknik adam Löw tercih edilmelidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor