25 Haziran 2010 | Cuma

Parreira önerisi

Fenerbahçe'nin "Ali Şen başkan Fenerbahçe şampiyon" sloganlı reisi, bir TV programına katılıp kulübün bugünkü tutumunu yorumlarken "Daum'a bu kadar büyük tazminat vadedenler onu gönderdikleri zaman hatalarının cezasını kendileri çekmeli ve bu parayı ceplerinden ödemelidir" dedi. Ali Şen, sarı-lacivertli kulübe böyle tesisler yapmadı ama dünya futbolunu tanıması ve futbolcudan çok iyi anlaması nedeniyle kaliteli hocalar bulup, klas yabancıları getirerek Fenerbahçe'yi başarılı kıldı. Üç gün sonra sezon açılacak ama ne hoca belli ne de transferler tamamlandı. Üstelik herkesin ayrı telden çaldığı bir "Daum sorunu" da var. Tabii bunun en büyük sorumlusu yönetim kurulu ve başkan Aziz Yıldırım. Bir sene önceki Aragones olayından ders almamaları ve daha büyük tazminatların altına imza atmaları bugünkü durumun oluşmasına ve Fenerbahçe'nin Avrupa'daki kredisine gölge düşürmesine neden olmuştur.

İşi bitir başkan
Başarılı sayılacak Daum'u sırf takımı şampiyon yapmadı diye kovmaya çalışmaları gelecek hocaların da kaygılarını artıracaktır. Daumparasını istemekte haklıdır. Mukaveleyi yaparken bunu düşünmeyenler uydurma nedenlerle "Nasıl olur da bundan kurtuluruz?" çabası içinde işi savsaklamaktadırlar. Aziz Yıldırım lütfen elini cebine atıp bir an önce bu sorunu çözsün, önümüzdeki yılı da tehlikeye atmasın. Ali Şen'in başkanlığında 1995-96 sezonunda Fenerbahçe'yi çalıştıran ve şampiyonluğa ulaştıran Brezilyalı teknik adam Carlos Alberto Parreira, Güney Afrika takımının hocasıydı. Takımı elinden geleni yapmasına rağmen Dünya Kupası'ndan elenince görevini tamamlayarak serbest kalmıştır. Sevilen ve çalışkan bir hoca olan Parreira, taraftarın da beğenip istediği bir teknik adamdır. Vakit geçirmeden onunla anlaşıp yeni sezona yetiştirilmeli ve kulüp dertlerden kurtarılmalıdır. Aksi halde "tesis kralı" Aziz Yıldırım'ın sevgisi ve yaptıklarının önemi azalacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor