02 Temmuz 2010 | Cuma

Hangi sistem?

Fenerbahçe yeni sezon çalışmalarına yeni hocası ve yeni transferleriyle başladı. İlhan ve Caner çok yararlı futbolcular. Stoch da isabetli vuruşları olan çabuk bir forvet. İki yıldır huzursuz olan ve göz doldurmayan Güiza'nın yerine çok iyi bir golcü alınırsa eksikler tamamlanmış olur. Gerçi Gökhan Ünal ve Semih gibi A Milli Takım'da da yer alan iki santrfor var ama son yıllarda tek forvetle oynayan sarı-lacivertli takım bunları fazla kullanamadı.
Aykut Kocaman, Fenerbahçe'ye sanırım bütün dunyanın uyguladığı çif forvetli sistemi getirecektir. Ama önünde büyük bir sorun var; Alex. Çünkü Alex orta saha golcüsü. Hiçbir hoca ondan vazgeçemiyor. Ama o takıma girince de çift santrfora yer verilemiyor. Çünkü orta sahanın verimi düşüyor. Kocaman "Ya yardan ya serden" vazgeçmek zorunda kalacak.

DEİVİD DE GÖNDERİLMELİ
F.Bahçe geçen sezonun farklı sonuçlarını Sivas (5-1) ve Ankaragücü'ne (3-0) karşı kazanmıştı.
Bu maçlarda Alex sadece Ankara'da ilk yarıda (1-0 bitmişti) oynamıştı. Bu durum gözden kaçmamalı. Bence eski yıldız futbolcumuz Hooijdonk'un önerdiği formülü uygulamak en doğrusu. O, "Alex ortada değil, sol kanatta oynamalı ve çift santrforla çıkılmalı" diyor.
Fenerbahçe'nin geçen seneki kadrosu da güçlüydü. Kulübün zayıf rakiplere kaybettiği puanların baş sorumlusu Deniz Barış'tan kurtulması büyük kazanç. Çok büyük yüksek ücret almasına karşın iki senedir yan gelip yatan Deivid'in de gönderilmesi gerekir. İnşallah Güiza da bir kulüp bulur ve yerine etkili bir golcü alınır. Ancak sakatların bir an önce düzelip tam randıman vermeleri şart. Kolu krılan Drogba 15 gün, önemli sakatlığı olan Rooney bir ayda sahaya çıkabiliyor. Özer, Uğur, Gökhan ve Topuz da bir an önce sahaya zımba gibi çıkmalı.
Sanırım yedek kalacaklarını anlayan aslar, "Sakatım, ağrım var" diyerek kaytarıyorlar.
Aykut hoca bunları gözardı etmemeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor