06 Eylül 2010 | Pazartesi

Okan ve A2 takımı

Geçen sene FB TV'den, Dereağzı'nda oynanan F.Bahçe-G.Saray A2 takımları maçını izlerken defansın sağ kanadında oynayan genç bir sarı-lacivertli oyuncunun, tıpkı Gökhan Gönül gibi o tarafı çok iyi kullandığını, güzel ortalar yapıp, zarif çalımlar atarak rakip defansı dağıttığını, son dakikalarda da kafayla attığı golle takımını 2-1 galip getirdiğini görmüştüm.
Maçtan hemen sonra telefonla Aykut Kocaman'ı arayıp, olayı anlatarak çok beğendiğim bu genç oyuncunun A kadrosuna alınmasını önerdim. Kocaman, onları izlediğini, Okan'dan başka birkaç gencin daha A takımı ile idmanlara çıkarıldığını söyledi. Aykut Kocaman, Daum'un işlerine karışmadığı, Alman hoca da Okan'ın farkında olmadığı için, Gökhan'ın sakat olduğu ve oynayamadığı haftalarda bu genç yeteneğe hiç şans tanımadı.
Nitekim Kocaman göreve gelip, Gökhan Gönül de sakat olduğu için oynayamayınca, beğendiği Okan'a şans tanıdı ve Manisaspor karşısında da genç oyuncu, futbol arenasına çıkıp göze çarpmayı başardı.
Yani Okan'ın gösterdiği futbol tesadüf değil, uzun bir emeğin eseridir.

Gençler kupayı getirdi
Sivas
'taki Cumhuriyet Kupası'nda Kocaman, sakat ve milli takımlardaki oyuncuların dışında bir kadro ile sahaya çıkmak zorunda kalınca, yalnız Okan değil, onun gibi A2 takımının dikkati çeken gençlerini Sivasspor karşısına sürdü ve onlar da 3-0'lık galibiyette ve kupanın kazanılmasında önemli rol oynadı.
Eğer F.Bahçe bu gençleri kazanırsa geleceğini de büyük ölçüde kurtarır.
Sırası gelmişken, A2 takımı ile ilgili yanlış bir davranışa da değinmek istiyorum.
Federasyon bu yıl esas kadrodaki elemanların o hafta oynamamaları halinde formda kalmaları için A2 takımında ki yaş kısıtlamasını kaldırdı.Yani o hafta A takımında oynamayanlar A2'de yer alıp maç kabiliyetlerini artırabilecekler.
Bu yıl ilk maçlarında kötü sonuçlar alan Fenerbahçe A2 Takımı da bundan sonra o hafta oynayamayan A takımı elemanlarını hafta içinde görevlendirirlerse hem kadro güçlenir hem de o oyuncuların performanslarının yükseltilmesine yardımcı olunur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor