15 Eylül 2010 | Çarşamba

F.Bahçe kazanacak

Fenerbahçe'nin en çok oyuncu vermesi nedeniyle milli maçlar haftalarından sonra ligde başarısız sonuçlar aldığının gerçeğini unutan medya iki önemli 4 gollük galibiyetleri ve eksik kadrosuyla deplasmanda Trabzonspor karşısında denk bir futbol oynadığını dikkate almadı. Kayseri maçından sonra da kılıçlarını kınından çıkarıp insafsızca Aykut Kocaman'a yüklendi. Evet Kocaman acemilik yapıp Kayseri'ye yedek stopersiz gitmiş ve Yobo'nun sakatlanması sonunda defans hatalarıyla sahadan yenik ayrılmıştı. Bundan dolayı mazisini unutup Aykut hocayı bir hamlede silmek hem ayıp hem de yanlıştır. Hatırlanırsa bu karlaşmada ülkelerinden yol ve maç yorgunu dönen Stoch, Niyang, Dia ve Yobo yanında Belçika maçınının kahramanı Emre Beleözoğlu da gerekli performansı gösteremeyip başarısız olmuşlar, "kurtarıcı Alex" de dökülünce kötü sonuç doğmuştu. Nitekim 60. dakikada Yobo sakatlanıp defans uyumu bozulunca 6 dakika sonra arka arkaya iki gol yenilerek maç kaybedilmişti. Üstelik milli maçtan sakat dönen Gökhan Gönül'ün yokluğu da sonucu etkilemişti.

Beşiktaş diz çökecek
Şimdi
iddia ediyorum; başta bizim Selçuk Yula olmak üzere Kocaman'a yüklenenler eğer sakatlar oynayabilirse pazar günü Fenerbahçe'nin Kadıköy'de o göklere çıkarılan Beşiktaş'a nasıl diz çöktürdüğünü göreceklerdir. Kocaman'ı iki konuda uyarmak istiyorum: Fenerbahçe'nin geçen seneki başarısında daha önce Sivas'ı da zirveye çıkaran Bilica'nın rolü büyüktü. Sert oynadığı için eleştirilere uğrayan ve bazılarınca beğenilmeyen Brezilyalı'nın takıma çok yararlı olduğu için harcanmaması gerekir. Buna karşılık Deivid'e özenen ve sahada koşmayıp 5 metre kare içinde oyalanan Alex'i de kimseyi dinlemeyip kendisi nerede istiyorsa orada oynatmalıdır. Zaten Fenerbahçe'nin bu kadrosu çift santrforla oynamalı, sonuç alındıktan sonra gerekirse 30 veya 45 dakika Alex'e görev verilmelidir. Not: 12 Dev Adam'ı, Dünya ikinciliğinden dolayı kutluyorum, eğer Ersan İlyasova beklenen performansı gösterseydi altın madalya bizim olacaktı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor