31 Aralık 2010 | Cuma

Bilica'yı satmayın

Medyada her gün Fenerbahçe'nin gündeminde olduğu söylenen önemli isimler dolaşıyor. Şampiyonluğu trajik şekilde kaybeden kadroya Niang, Stoch, Dia, Yobo ve Caner katıldı. Buna rağmen ortaya yeni isimler atılıyor. Gökhan Ünal ve Kazım gibi millilere bile yer bulunamadı. Güiza, Semih ve Uğur'u da eklersek yeni transfere ne gerek var? Başkan Aziz Yıldırım'ın, "Transfer gerekmez. Ama Aykut isterse bir veya iki futbolcu alırız" sözleri gerçekçi. Çünkü Fenerbahçe'nin klas elemanlardan kurulu kadrosu şampiyonluğa ulaşacak güçte. İlk yarıda geç alınan yabancılar, uzun süren sakatlıklar ve olumsuz hakem kararlarınarağmen yine de klasmanda 3. durumda olan sarı-lacivertli takımın liderden bu kadar uzak kalmasında, özellikle geri dörtlünün ferdi hatalarıyla yenen goller önemli rol oynadı.

Yobo-Emre oynamalı
Oysa üç yıl önceki Sivas'ın zirveye çıkmasında büyük rol oynayan Bilica'nın sert futbolu nedeniyle bazı eleştiriler yüzünden takımda yer almaması defanstaki bu zaafı doğurdu. Daum'unBilica-Lugano'lu defansı, ligin en az gol yiyen defanslarındandı. Bu ikili F.Bahçe'nin zirveye çıkmasını temin etmişlerdi. Yoboçok klas bir futbolcu. Biraz ağır olması bazen rakiplerini kaçırması ve Lugano'nun da sakatlığı veya önceki yıllardan uzak formu Bilica'nın görev alması gereğini ortaya koyuyor. Bence Yobo, Emreile beraber defansif ön libero oynarsa takım için daha da yararlı olabilir. Özetle Fenerbahçe iyi bir hazırlık dönemiyle istenen futbolu gösterip şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olabilir. Yeter ki Aykut Kocaman ilk yarıdaki hatalarını yapmasın, futbolcular da kendilerinden beklenen performansı göstersinler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor