17 Ocak 2011 | Pazartesi

Tersine bir yarış!

Fenerbahçe'nin futbol takımı ile erkek voleybolcuları geçen yıla göre tersine bir yarış içindeler.
İlk yarılar bittiği halde geçen sene şampiyonluğa oynayan futbol takımı liderden 9 puan geride, son yılın şampiyonu voleybolcular da ligde orta sıralarda çırpınmakta.
Önceki görevlerinde alt grup kulüplerine hocalık yapan Aykut Kocaman hâlâ büyük takımları ofansif oynatmayı ve hem sonuç hem de futbol olarak taraftarı mutlu edecek bir başarıya ulaşmış değil. Avrupa ile Ziraat Türkiye Kupası'ndan elenen yıldızlar topluluğu, transferlerinin beklenen düzeyde olmamasıyla da bugünkü duruma düştü.
Doğrusunu söylemek gerekirse, Aykut Kocaman'ı sakatlıklar da zor durumda bıraktı.
Hocayla futbolcuların Antalya kampında medyaya konuşmaları umut verici ama futbol lafla değil topla oynanır. Ancak çok çalışarak bunu gerçekleştirebilirler.

Bayanlara nazar değdi

Voleybol takımına gelince...
Oyuncu seçmekte başarısız olan ve takımı hazırlamakta demode metotlar uygulayarak oyuncularını sahaya süren antrenör Demeter, yıllardır öğrencilerine bir servis atmasını bile öğretememiş.
Bu yıl alınan yaşlı şöhretler, Kübalı dışında verimsiz. Ne sert vurabiliyorlar ne manşet alabiliyorlar.
Onlar arkaya geçtiği sırada manşet alacak gençlere yer vermemesi de hata.
Ayrıca her maçta 12 kişilik kadrodan sadece 7'sini sahaya sürüyor. Demeter kaldıkça kupa kazanmak zor. Katar'da Dünya Şampiyonu, Avrupa maçlarında yenilgisiz lider olan "Sarı Melekler", Türkiye Kupası'nda Vakıfbank'a elendikten sonra ligin liderlik mücadelesinde de Eczacıbaşı'ya yenildi.
İki maçta da taktik servislerin smaçörler yerine liberolara atılmasının da bu yenilgide payı büyüktür.
Antrenör Ze Roberto daha dikkatli, oyuncular da çok gayretli olmalıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor