Necmi Perekli

Necmi Perekli

12 Aralık 2009 | Cumartesi

İşte gerçekler

Eskişehir galibiyetinden sonra Ankaragücü'nden de 3 puan alarak moralini bir hayli düzelten Trabzonspor, çıkışını bu hafta Denizlispor maçından da üç puanla ayrılıp, sürdürmeyi düşünmektedir. Bu iki haftanın morali Denizli maçından beklenen 3 puana pek de uzak görülmemektedir. Ankaragücü karşısında alınan farklı galibiyet ve ikinci yarıda oynanan olumlu ve dirençli futbolu kutlamak gerekir. Bir de yeri gelmişken hemen şunu ifade etmek isterim ki; bir çiçekle hemen baharın gelmesini beklemek doğru değildir. Denizli maçına gelmeden Ankaragücü karşısındaki direniş, arayış ve amaca ulaşmadaki hırs ve sistemin 3 puana sahip olma stratejisi üzerine kurulu olması Trabzonspor'un farklı galibiyetteki en önemli artısı idi. Bu meyanda, kondisyonun, müsabakanın sonuna kadar sürdürülür ve pozisyon aramadaki gayret ve hırs Denizlispor maçında da ortaya konulabilirse, sonuç şüphesiz bordo-mavili ekibin istediği gibi olacaktır.

Motivasyon çok önemli
Bilinmelidir ki bugün Süper Lig'de en tepedeki takımla, aşağıdakiler arasında gözle görülebilecek kadar klas ve güç farkı yoktur. Zira bir bakıyorsunuz en alttaki ekip, üstteki ekibe kafa tutup onu alt edebilmektedir. Takımları galibiyetlere ulaştıran en önemli faktör moral, kondisyon ve o gün sporculara yüklenen çeşitli motivasyonlardır. İşte Trabzonspor teknik direktörünün takım üzerindeki ani en önemli katkısı da bu olmuştur. Ankaragücü maçında bunu gördük. Oyuncuların iç ve dış motivasyonları ile yarışmaya teşvik edilmeleri şekli çok önemlidir. Bu iki unsuru oyuncular üzerinde şekillendirirken denge, düşünce ve tatbik edilmek istenen taktiğin unsurları ve usullerine de azami şekilde dikkat edilmelidir. Şenol hoca, işte bu uygulamayı yerinde ve zamanında iyi kullanarak Ankaragücü karşısında istediğini almıştır. Temennimiz, bundan sonraki maçta da aynı etkenlerin kullanılabilmesi. Yönetimin, Trabzonspor'un geleceği için Şenol Güneş'e sonuna kadar her türlü desteği sağlamasını bekliyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor