Necmi Perekli

Necmi Perekli

28 Ocak 2010 | Perşembe

Trabzon şaşırtıyor

Anlamak mümkün değil! Trabzonspor bir aşağı bir yukarı, nasıl bir iştir bilen biri gelsin. Sen üç gün önce Sivasspor gibi bir rakibi evir çevir yen sonra da Orduspor gibi Bank Asya takımı, ama delikanlı bir ekip karşısında ne yapacağını şaşır. Becerisizlik mi? Kendini beğenmişlik mi? Yoksa "Bu av adeta keklik" gibi mi rakibe bakıldı? Vallahi anlamak zor değil imkansız. Bu maçı alacaksın sonra da tur garanti değil mi? Hah işte bizim takım hep bu merhalelerde ayağı kayan oluyor. Her zamanki gol kaçırma ve pozisyonları heba etme yarışı var. Hiç noksan değil. Ya savunmanın hata üstüne hatası derseniz o da alen berdevam. Rakip güçlü veya zayıf hiç fark etmiyor. Hatalara devam, sanki alışmışlar ya. Saha ağırlaşmış! Yok bu Futbol Federasyonu, Trabzonspor'a azizlik yaptı (!) herhalde. Neden bizim oyuncuların sahasını ağır ve karlı yaparken Orduspor'a kuru saha tahsis etti (!) Oldu mu yani... Saha ağırmış? Etmeyin, gitmeyin Trabszonspor gibi bir takım üç günde iki ayrı ruhlu bir ekip halinde sahada görünemez. Olmaz böyle şey arkadaş. Bakın diğer takımlara... Adamlar bir istikrar yakaladılar mı, takır takır gidiyorlar, zayıf kuvvetli demeden... Sanki Sivasspor'da keramet var. Trabzonspor, Sivas maçlarında döktürürken sonraki maçlarda dökülüyor. Bana ne Trabzonspor Süper Lig takımı da Orduspor Bank Asya takımıymış. Ben ortadaki oyuna bakarım. Beni yerin altına sok, yüzümü kızart, bir aşağı bir yukarı.

Skorun hiç önemi yok
Ben daha nasıl şampiyonluk yolunda bu takıma güveneceğim, söyler misiniz? Maçın sonucu kaç kaç mı? Bırakın Allahınızı severseniz, kaç kaç olursa olsun. Bana ne! Siz "Trabzonspor'dan ne haber" bana ondan haber verin ondan... Bu soğuk Trabzon havasında lütfen beni oynanan oyuna bulaştırmayın. Skora ve ilk golü kimin attığına bakın Trabzonspor'un dünkü hali pür melalini siz değerlendirin. Maç öncesi henüz takımda kendine göre grup ikinciliği için bir avantajı vardı. Bu avantajı Trabzonspor rakibinin ikramıyla değerlendirdi. Ama oynanan futbolun kalitesine baktığımızda ligde oynanacak maçlar için verilen sinyaller pek iyi değil. Performansın maçına göre farklılık göstermesi bu takımın istikrarı yakalamadığına delalettir. Bu nedenle hafta sonunda deplasmanda oynanacak Diyarbakırspor maçı da ortada bir karşılaşma olarak görünüyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor