Necmi Perekli

Necmi Perekli

27 Şubat 2010 | Cumartesi

Zor oyunu bozdu

Antalyaspor sahada her yere basan, presi en ücra köşelerde her zaman üç kişi ile yapıp sahaya yayılan takım idi. Trabzonspor malını muhafaza edemeyen zengin tüccar görüntüsünde idi adeta... Zirve mücadelesi yapan takımlar arasında yerini almak istiyorsa bu görüntüden bir an evvel kendisini soyutlaması gerekir. Aksi halde puan kayıplarının ve ikramlarının önünü alamaz. Fiziksel ve ikili tüm mücadelerden galip ayrılan takım yine ev sahibi Antalyaspor'du. Trabzonspor diğer maçların aksine farklı olarak oyunun hemen başında kazandığı pozisyonu değerlendirerek adeta diğer geçmiş maçlara göre farklı bir tablo çizdi gibi görünmüşken bir de bakıyorsunuz ki golü kazandıktan sonra oyunun inisiyatifi ve akışı rakip takımın eline geçmiş. Her zaman ortaya koyduğumuz şikâyetin bu seferki maçta ters tezahürünü gördük. Şöyle ki evvelce kaçan gollerin peşinden stres içerisinde olan Trabzonspor bu sefer de "Gol atıyor oyundan düşüyor, evvelki maçlarda da aksine gol kaçırıp moralman düşüyordu." Peki şimdi biz Trabzonspor takımını hangi kategoriye yerleştireceğiz?

Forvet beceriksizdi

Trabzonspor'un oyun tarzına da bir göz attığımız da dünkü Trabzonspor çift forvet oynuyor gibi gözüktü ama sayısal ve saha da ki diziliş itibariyle doğru fakat uygulamada ise çift forvetin eseri dahi yoktu. İşte bu, Trabzonspor'un özellikle ilk yarıda pozisyon fakirliği yaşamasına sebep olmuştur. İkinci yarıda daha derli toplu gözükse de rakibin sıkı pres ve markajını aşamadığı gibi yakalanan net pozisyonlarda da forvet oyuncuları son vuruşlarda isabetsiz ve beceriksizdiler. Maçın kader anı hakem Halis Özkahya'nın Teofilo'nun düşürüldüğü pozisyona penaltı vermemesiydi. Hava topunda bir oyuncu rakibini çekip yere indirecek, sen "Devam" diyeceksin. Özkahya'nın bu kararı, kalitesine yakışmadı. Trabzonspor ise beraberlik serisini devam ettiriyor! Trabzonspor'un dün sahaya koyduğu oyunu satışa çıkarsanız acaba hangi teknik adam bu futbolu para verip satın almak ister.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor