Necmi Perekli

Necmi Perekli

13 Mart 2010 | Cumartesi

Doğru bulunmalı

Zirve mücadelesi yapacak rakipler arasında kalmak istiyorsan, oyuncu seçiminde ve uygulamada hata yapmayacaksın veya hata sayını en aza indirgeyeceksin. Böylesine kritik ve dönemeçli bir dönemde, Gaziantep gibi zor bir rakip önünde bana göre dört oyuncuyu kenara çekmek yanlıştı. Ama yine de her şeye rağmen Trabzonspor, yediği gole kadar başarılı olmaya çalıştı. Nitekim, Umut ve Burak ile pozisyonlar buldu ve gole çok yaklaştı. Ama futbolcuların topa son temaslardaki isabetsizlikleri ve aceleci tutumları takımın skoru değiştirmesine engel teşkil etti. Ben yine de beklenmedik zamanda ve kritik bir maç öncesinde yapılan değişikliğe değinmek istiyorum. Eğer bu tip bir revizyon yapılmasaydı, Trabzonspor zorlu Gaziantepspor maçını rahat bir şekilde geçerdi. İşte burada yani ilk yarının son dakikalarında rakip Gaziantep'in belirgin bir üstünlüğü görülmeye başlandı. Bu dakikalarda bir kontratakla buldukları golle ilk yarıyı önde bitirmeyi başardılar.

Alanzinho da olmasa...
İkinci yarıya Trabzonspor yine değişikliklerle başladı. Önce Ferhat-Alanzinho, daha sonra Engin- Gabriç değişikliği maça küçük bir hareketlilik getirdi. Fakat Trabzonspor, beklediği pozisyonları bir türlü yakalayamadı. Kanatları iyi kullanamadığı için kenar organizasyonlarında da pek başarılı olamadılar. Umut ile Burak pozisyon değiştirme alanları dışında kalınca müsabakanın üçüncü ve dördüncü bölümünde bordo-mavili takım, rakibi karşısında etkisiz zaman dilimleri yaşadı. O da yetmedi, Trabzonspor son dakikalarda bir değişiklik daha yaptı. Orta sahadan Selçuk çıktı ve yerine Teofilo girdi. Bu kez olmayan oyun düzenini değiştirip üçlü forvetle gol arayışına girmeye başladı Fırtına... Orta alanda yaşanan boşluk nedeniyle bu üçlü beklediği topları alamayınca gol atma konusunda ciddi sorunlar yaşandı. Taa ki Alanzinho'nun o muhteşem golüne kadar... 90. dakikada sahneye çıkan Brezilyalı futbolcu, öylesine güzel bir gol attı ki bizlerden kocaman bir alkışı hak etti. Ancak dün akşamki görüntüsüyle Trabzonspor, bize tat vermedi. Bir an önce doğru bulunmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor