Necmi Perekli

Necmi Perekli

22 Mart 2010 | Pazartesi

Onsuz tat vermez

Son haftalarda kaybettiği puanlarla zirve mücadelesi yapan takımların yanında ofsayta atılan Trabzonspor dün bir kez daha gösterdi ki "Şampiyonluk mücadelesi benim olmadığım yerde tat ve keyif vermez." İki takımın da mutlaka kazanması gereken maçın heyecan dolu bir müsabaka şeklinde geçeceği baştan belliydi. Nitekim her iki takımın oyuncuları da umulan kalite ve heyecanı vermek için ayaklarında geleni aşağı koymadı. Galip ve mağlup ayrımı yapmadan her iki takımı da sahaya koydukları mücadele ve oyun kalitesinden dolayı kutlamak gerekir. Trabzonspor, Galatasaray'ın son haftalarda yükselen başarı grafiğine fren koyarak oyuna temkinli ve dikkatli başladı. Ancak müsabakanın giriş bölümünde çok daha etkili ve tesirli görünen taraf İstanbul'un sarı-kırmızılı ekibiydi. İlk beş dakika içerisinde yakaladığı üç net pozisyonu değerlendiremeyerek talihini Trabzonspor hanesine ikram etti. Eğer yakaladığı bu pozisyonlardan bir tanesini bile hanesine 'gol' olarak yazabilseydi elbette Trabzonspor'un durumu daha da başka olacaktı. Fakat bu futbol... Şansını zamanında kullanamayanın bileğini bükerler.

'Efendiyi' belirleyecek
Ancak Trabzonspor ilk 30 dakikadan sonra oyuna inisiyatifini koyarak karşı kale için tehlikeli olmaya başladı. Trabzonspor orta sahada fazla oyuncu bulundurmak suretiyle pas ve pres üstünlüğünü ele alarak bu alanın egemenliğini tarafına çevirdi. Artık bu anlardan sonra Trabzonspor, Galatasaray karşısında pozisyon üretmeye başladı. Umut, Burak ve Alanzinho ile yakaladığı pozisyonları maalesef harcamıştır. Ancak Galatasaray savunma oyuncusu Emre'nin yaptığı gereksiz hareketi affetmeyen Colman, skorborda yazdırdığı rakamla Trabzonspor'un talihini güldürdür. Bordo-mavililer, bu galibiyetle hem uzun zamandır kendi sahasında bile alamadığı derbi müsabakalarına bir kapı açtı hem de hafta içerisinde oynayacağı kupa maçı için fevkalade moral kazanmış oldu. Netice olarak bu karşılaşma, Turkcell Süper Lig'in efendisinin tayini konusunda çok konuşulacak bir sonuca imza atmış oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor