Necmi Perekli

Necmi Perekli

04 Haziran 2010 | Cuma

Transfer yapılırken

Zamanımızda transfer faaliyetlerinin gelişi güzel bağlantılar yerine, birtakım sağlam ve ön hazırlıkları ihtiva eden bilimsel, mantıklı ve ileri görüşlü temaslarla yapılması gerekmektedir.
Artık dünyada futbol ve faaliyetlerinin bir meslek ve bu mesleğin icaplarını nerede ise kitap haline döken bir bilim dalı haline geldiğini görmekteyiz.
Bunun için transferde geçen sezondan gözüken eksik ve aksayan mevkilerin modifikasyonu düşünülürken fevkalade ince eleyip sık dokumak gerekir.
Ne olur artık transfer temaslarını turistik geziler veya seyahatlar şeklinde yapmaktan vazgeçelim.
Yapılması düşünülen transferlerdeki oyuncu seçiminin karakter ve ekonomik dengesini evveliyattan çok iyi düşünüp, planlayıp sonrasında karar vermek gerekir.
Alınması düşünülen oyuncuların ille de ekonomik olarak müsait olmasını kelepir addedip almak yerine az ama öz fakat o coğrafya ya sosyal kültürel ve psikolojik yönden uyumlu olabileceği muhtemel adamların seçilmesi şarttır.

Kupadan önce bitmeli

Konuya Trabzon acısından baktığımızda geçen yıllarda yapılmış, bu şartlar göz önünde bulundurulmadan alınmış oyuncuların Trabzon'a maddi ve manevi bedeli gözle görülmüştür.
Biz aynı hatanın tekerrür edilmemesi için geçen sezon içinde ekonomiyi dar boğaza sürükleyen bu konuları bahis mevzuu etmeyi uygun bulduk.
Şu anda gazetelerde adı geçen oyuncuların isimleri var fakat cisimleri şimdilik ortada yok.
Yani atışlarımızda halen bir isabet gözükmemektedir.
Eğer bu tablodaki gecikmeler bir taktik icabı ise sözümüz yok.
Yok eğer gerçek akış ise konuda sıkıntılar var demektir. Acaba bu nevi çalışmaların altyapı organizasyonlarında bir aksaklık veya anlaşmazlık mı var?
Bu alım işleri Dünya Kupası maçlarının akabine tehir edilmesi düşünülüyorsa, önceden alınması muhtemel olan fakat sağlam kazığa bağlanmamış bağlantıların maçlar sonunda bu oyuncuların performansları dolayısı ile sonradan size daha da pahalıya mal olacağını da unutmamak gerekir.

2 kaliteli takviye yeterli

Diğer yönden Trabzon'un nokta atışı yerine daha fazla seçenekler üzerinde çalışması kafaların dağılmasına ve isabetli adam alınamamasına sebep olacağından bu konuda dikkatli ve çok hassas davranılması gerekir.
Alınması gereken iki kupadan birini kazanan bir takımın hartaması ile fazla oynanmaması gerekiyor.
Mevcudun korunması, planlanacak hazırlık çalışmaları ile oyuncu performansının yükseltilmesi ana hedef olmalıdır.
Bunun yanında savunmaya ve orta sahaya yapılacak kuvvet yükseltici, güç arttırıcı, takımın saha içi teknik ve taktik esaslarını başarı ile yönetip yönlendirebilecek iki nokta transfer eminim ki Trabzonspor'u gelecek sezon şampiyonluk mücadelesi veren takımlar arasına katacaktır.
Şu anda da izlenen transfer politikasının yanlış değil fakat biraz ağır davranıldığı, transfer faaliyetlerinin hızına biraz daha yol verilmesi gerektiği kanaatindeyiz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor