Necmi Perekli

Necmi Perekli

18 Ağustos 2010 | Çarşamba

Liverpool öncesi

Trabzonspor bu haftaya belki de bu yılın ikbalini belirleyebilecek iki önemli maç sığdıracak.
Bunlardan biri ligde şampiyonluk mücadelesi veren ve geçen haftayı farklı galibiyetle kapatan Fenerbahçe. Diğeri ise bu karşılaşma öncesinde İngiltere'nin Liverpool takımı ile oynanacak zorlu maç.
Hedef bu iki maçı alarak "Olmak veya olmamak" deyimi içerisinde Trabzonspor'un bu yıl nerelere gelebileceğinin belirlenmesi noktasında fevkalade önem arz edecektir.
Gerçekten iki maçın alınması durumunda bordo-mavili takım, bu sezon için beklenen ivmeyi kazanmış olacaktır. Dolayısı ile takımı yöneten ve yönlendiren teknik ekip, bu maçların oyun ve psikolojik formasyonunu belirlerken bu faktörleri göz önünde bulunduracaktır.
Bu konuda oyunculara da gerekli telkinler yapılmalıdır.
Eğer dediğimiz ve umduğumuz gibi olursa bu sonuçlarTrabzonspor'un tarihinde yeni başarılar olarak kendine yer bulacak. Bu iki maçta gerek Trabzon'un gerekse rakiplerin fizik kondisyonlarının belli bir seviyede oldukları gerçek.
Ama sonucu belirleyecek olan takımın kondisyonu ve maça olan motivasyonudur.

Hız kesip, denge kurmak
Fakat olmazsa olmazların başında gelen en önemli uygulama "Çift forvet" meselesidir.
Son oynanan maçlar göstermiştir ki tek santrforlu Trabzonspor sonuç almakta bir hayli zorlanmaktadır. Yok eğer şartlar orta sahanın güvenliğini ön plana çıkarmayı gerektiriyorsa o taktirde forvete yardımcı olabilecek, orta sahadan çıkıp ofansa katkı sağlayacak özelliklere sahip bir oyuncunun bu görevi üstlenmesi gerekecektir. İngiliz futbolunun süratli ve bol paslı karakteristik özelliğini göz önünde bulundurmak sureti ile en azından rakip takımın ilk 30 dakikadaki hızını kesip, oyuna bu saatlerden sonra denge kurabilecek bir mantalite geliştirmek kesinlikle şarttır.
Bu tedbiri alacak oyuncular Trabzonspor takımı içerisinde mevcuttur.
Burada yapılacak en önemli iş bu mantığı oyunculara kavratmaktır.
Burada en büyük sıkıntı uzun zamandır Trabzonspor'un Avrupa sahalarından uzak kalması ve bu havayı teneffüs etmeyerek kaybetmiş olmasıdır. Bundan dolayıdır ki bir Liverpool deplasmanından Trabzon'a avantajlı sonuçla dönmek bordo-mavilileri yine eski havasına sokmak anlamı taşıyacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor