Necmi Perekli

Necmi Perekli

27 Eylül 2010 | Pazartesi

Bir o yana bir bu yana

Rakip Kayserispor karşısında üstün oynayan, sahada hemen hemen her pozisyona hakim olan fakat gol pozisyonu üretemeyen takım Trabzonspor'du. Fakat bu baskısına rağmen sahadan bir puanla ayrıldığına duacı olan da yine Trabzonspor oldu. Şenol Güneş'in saha kenarında adeta oyuna veya bir şeylere küsmüş gibi durmaya asla hakkı yoktur.
Bu görüntünün taraftarı ve futbolcuları olumsuz etkilediğini asla unutmamalıdır.
Engin, Trabzonspor'da hatta milli takımda her zaman yer alabilecek yeteneklere sahip bir oyuncu.
Ama maalesef çenesini ayaklarından daha fazla konuşturması sebebi ile hem kendi futboluna hem de takımın performansına olumsuz etki etki yapıyor.

Umut mutlaka olmalı
Umut meselesine gelince artık şunu iyice kabullenmemiz gerekir ki bu sistemde ve bu oyun anlayışı içerisinde ve dışarıda her zaman Umut'suz Trabzon gol yollarında mutlaka umutsuzdur. İkinci yarıdaki Trabzonspor tablosu birinci yarıya nazaran daha etkili ve daha bir güzel futbol ortaya koymuştu. Bunun da sebebini iyi düşünüp bulmak gerek. Bu farkı teknik heyetin iyi analiz edip gelecek maçlarda bu konuyu taratıp oyun planlamasını sahaya buna göre yerleştirmeleri gerekir.
Rakip karşısındaki bu üstünlük bence Trabzonspor'un ofans döneminde çift santrfora artı bu forvete orta sahadan destekli bir forvet sarkıtması ile oldu.
Zannederim bu zaafı hâlâ kurtulamadıkları Fenerbahçe galibiyetine bağlamak gerekir.
Fakat netice itibarı ile pozisyon fakirliğine rağmen sahada izleyenlere zevk veren futbol vardı.
Bu bir puan yine de Trabzonspor'un gelecek hafta oynayacağı Beşiktaş derbisi öncesinde moral bulmasını sağladı.
Fakat oynanan futbolun biraz daha skora yansıyacak şekilde düşünülmesi şart.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor