Necmi Perekli

Necmi Perekli

24 Ekim 2010 | Pazar

Geri pas hovardalığı

İlk yarı Trabzonspor'u ve ikinci devre Trabzonspor'u olmak üzere bordo-mavili takımı iki bölümde değerlendirmek gerekir.
İlk yarıdaki Trabzonspor, adeta futboldan korkan oyunculardan kurulu bir takım hüviyetindeydi.
Rakibi öcü gibi gören ve korkusundan ayaklarına gelen tüm topları "Aman benden gitsin iki gözüm benden uzak olsun" kavlince değerlendiren bordo-mavililer, ha bire geri pas yaparak koca 45 dakika boyunca dalga geçtiler.
Fakat bu geri paslar evsahibi takıma pahalıya mal oldu. Serkan Çalık'ın düzgün vuruşu Trabzonsporluoyuncuları ve teknik ekibi geri pas uykusundan uyandırdı.
Nitekim devre arasında Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş işin vehametinin ve sahadaki geri pas hovardalığının farkına varmış olacak ki artık Trabzonspor sahada bambaşka bir hüviyetle mücadele etmeye başladı.

Şapka çıkarmak yeterli olur
Öyle ya sürekli geri pas yapan takım, zaten savunma mantığını benisemiş demektir. Bu anlayıştaki Trabzonspor, rakip misafir takımın ekmeğine bırakın yağı adeta bal sürmüştür. Zira rakip geri gelip savunmasını doldurabilmek için bundan daha iyi fırsat bulamazdı.
Fakat oyunun şeklinin değişmesi ile yine sahnede sağ kanadı süper Serkan Balcı gözüktü...
Yaptığı iki kenar asisti ile Trabzonspor'a iki gol kazandırıken üç puanın alınmasında direkt olarak tesirli olmuştur.
Trabzonspor, beraberlik golünden sonra savunma anlayışını bozan rakibi karşısında kanatları kenar bekleri ile iyi kullanarak rakibinin savunmasını adeta şoke etti.
Bundan sonra peş peşe gelen goller Trabzonspor'un şampiyonluk yarışına adeta yol verdi.
Şunu önemle belirtmeliyim ki, Trabzonspor bu yarışta etkili ve sürekli olmak istiyorsa ilk yarıdaki olumsuz ve kendine zarar görüntüsündeki futbolunu iyi analiz edip, bir daha tekrarlamamalıdır.
Bordo-mavililerin 2'nci devredeki görüntüsü ise tek kelime ile süperdi. Çok fazla söz etmeyip, şapka çıkarmak yeterli olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor