Necmi Perekli

Necmi Perekli

07 Şubat 2011 | Pazartesi

Bu şekilde olmaz

Trabzonspor kendi evinde puanları cömertçe dağıtmaya devam ediyor. Bir takım ki şampiyonluğun en büyük favorisi, oyunun ilk 5 dakikası içerisinde bariz iki pozisyondan yararlanamazsa, bundan "Maçı oyunun başında teslim etti" anlamı çıkar.
Maçın geneline bakıyoruz, bordo-mavili takım sahayı rakibine dar ediyor. Güzel... Oyunun ağırlığını elinde tutuyor, topu sahaya yayıyor fakat dikkatli baktığınızda geri pas ağırlıklı sanki oyun kalabalığı gibi bir görüntü. Pozisyon var, fakat değerlendiren yok. Peki pozisyonları kim değerlendirecek?
Elbette ilk görüntüde forvet.
Forvette kim var? Umut... Peki Umut umudumuzdu, üzgünüm ama şimdi forması var kendisini gören beri gelsin. Bir de Burak var... Felaket, birisi onu bir kenara çeksin. Artık kulağına mı der yoksa yüzüne karşı bağırıp çağırarak mı der bilmem; 'Oğlum futbol yerlerde sürünerek ve hakemlerden lütuf bekleyerek oynanmaz, maç alınmaz' desin.

Böyle futbol mu oynanır?
'
Futbolu futbolcu delikanlı gibi oynamalı. Rakibin rüzgarına bile kendisini yere atarak değil şarzlara direnip ayakta kalınarak oyun kazanılır, böyle futbol mu oynanır arkadaş' desin.
Ha, "Oynanır" derseniz ben de size 'hayatı billah galibiyet göremezsiniz' derim.
Eğer bu takım başta yakaladığı iki pozisyondan birini Engin veya Burak değerlendirseydi elbette 3 puan Trabzon'undu. Orta sahada da oyunculara iki söz söylemek gerekir.
Forvetinizin veya sizin gol atabilmeniz için topu ileri yönde oyuna sokup takımı sürüklemeniz gerek, yoksa her sıkıştın topu geri at, olmadı kendini yere at... Yok bu kulübün emeklerine ve bu taraftara yazık oluyor arkadaş. Neyse ki ligde kimin eli kimin cebinde belli değil. Elbette çok şey değişecektir, fakat bunca puanlar haybeden elden kaçtı ona yanarım.
Ya konsatrasyon kayboldu, ya da liderliğin havası konsantrasyonu bozdu. Bence takımın çok daha değişik şekilde motive edilmesi gerekir. Yoksa bu hava ile galip gelmek zor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor