Necmi Perekli

Necmi Perekli

09 Nisan 2011 | Cumartesi

En kritik hafta

Trabzonspor, 4 haftalık aradan sonra liderliği rakibi Fenerbahçe'den geri almış bulunuyor.
Bu hafta Trabzonspor'un bir gözü rakibinin bu akşam oynayacağı zorlu Eskişehirspor maçında, aklı fikri de hep Galatasaray maçının "Ne olacağı?" sorusunda...
Trabzonspor'un rakibinin ne yapacağından çok kendisinin ne yapacağı ve nasıl oynayacağı önemli. Ben olsam asla rakibin alacağı netice ile ilgilenmem. "Neden?" diye sorarsanız , rakibin ne yapacağına dikkat kesilip takılan bir ekip, kendi oynayacağı maçtan uzaklaşır. Şu an ne olursa olsun bordo-mavililerin, Galatasaray'ı yenmesi şart. Burada ikinci bir problem daha var. Trabzon, asla Galatasaray'ın son zamanlardaki kötü gidişatından dolayı rehavete kapılıp, kendisini de diğer takımların yerine koymasın. Unutmamak gerekir ki rakip, durumu ne ve nasıl olursa olsun Galatasaray'dır. Kendisi de Galatasaray karşısında herhangi bir takım değil Trabzonspor'dur.
Yani Galatasaray size karşı asla herhangi bir takıma karşı oynadığı gibi oynamayacaktır.

Rakibin durumu aldatmasın

Türk futbolunun büyük kulüplerinden biri olan Galatasaray, şampiyonluk adayına karşı nasıl oynanması gerekirse öyle mücadele edecektir. Bunu unutmamak gerek!
Galatasaray'ın da son haftalar içerisinde bulunduğu psikolojinin ve mağlubiyet serisinin taraftarları üzerinde yarattığı sendromu atlatması gerekir.
Sizin durumunuzun veya geleceğinizin onları asla ilgilendirmeyeceğini, sahada sonuna kadar koşup mücadele edeceklerini unutmayın.
Karşınızda yaralı bir Aslan olacak.
Bunu aklınızdan çıkarmamanız gerekiyor.
Futbolcu kardeşlerimi tekrar tekrar uyarıyorum.
Bu maçı çantada keklik görmek, rehavete kapılmak, rakibin olumsuz sonuçlarından ve başarısız konumundan kendine pay çıkarmak yapılacak en büyük hata olur.
Kanaatimce derbi, orta saha üstünlüğüne sahip olacak tarafın elinin altında cereyan edecek ve ilk fırsatları değerlendiren ekip karşısındakini moralman çökertip, ihtiyacı olan galibiyete ve skora ulaşacak.
Maçın her iki takımın da ismine ve mazisine yakışır bir tarzda geçmesini temenni ediyorum.
Umarım, hoş ve heyecanlı dakikaların yaşanacağı derbiden Trabzonspor istediği sonucu alır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor