Necmi Perekli

Necmi Perekli

06 Eylül 2012 | Perşembe

Trabzonspor'u yeniden ayağa kaldırmak için

Milli maç dolayısı ile verilen ara tüm lig takımları için adeta bir ilaç gibidir.
Her zaman sezon başında umduğu performansı yakalayamayan veya sendeleyen takımlar için böyle bir ara bulunmaz bir fırsattır futbolda. Trabzonspor da bu haftayı kendisi için çok iyi bir fırsat bilip iyi değerlendirmelidir.
Kulübün iç meseleleri sıkıntıların dışa aksetmediği durumda bizleri fazla ilgilendirmez.
Fakat sahada görünen durum tüm taraftarı olduğu gibi bizi de rahatsız etmektedir.
Öyle ya bu memlekette bizi TC'nin geleceği ve terör konusu dışında en çok ilgilendiren konu "Trabzonspor" ve bugünkü durumudur.
Şu anda bence Trabzonspor'un esas eleştirilmesi veya destek verilmesi veya görülmeye değer sıkıntısı teknik performansından ziyade psikolojik sarsıntısı ve moral düzeyidir.
Elbette Avrupa maçlarının hemen peşinden alınan bu kötü sonuçlar sebebi ile Trabzonspor gibi favori bir kulübün teknik ve idari yönetimi parmaklarını şakaklarına koyup konuyu enine boyuna iyice düşünmesi gerekir zannederim.

Oyuna gelinmemeli
Burada özellikle taraftara maç esnasında önemli görev düşmektedir.
Nereden geldiği ve kimlerin pompaladığı üç aşağı beş yukarı bilinen "Yönetim istifa" sloganları ile teknik ekip üzerine aşırı çullanma provakasyonları ne kulübe ne de Trabzon'a bir fayda sağlar.
Sevgili taraftarımız; "Sahaya çıkan takımı öncelikle alkışlamak ve desteklemek ilk göreviniz olmalıdır."
Gerçek taraftarımızın; "Bazı karanlık mahfillerin, kendi ikbal ve menfaatleri doğrultusunda pompaladıkları bazı grupların tribünleri ablukaya almasına da asla izin vermemeleri gerekir."
Muhtemel istifa ve teknik-idari değişim elbette zamanı gelince ilgililerce icra edilebilir, fakat bu konuda hasır altı ve art niyetli manipülasyonlara gelmemek konusunda çok hassas olmak gerekir.
Zaman zaman saha içi icraatları dolayısı ile elbette biz de takımın teknik sorumlularını eleştiriyoruz ki bu da bizim görevimizdir.
Şu anda şunu ifade etmek isterim; "Aman Şenol kardeşim, sana bir ağabey olarak acizane tavsiyem, sakın moralini bozup bu moralsizliği takım elemanlarına aksettirip, belli etme."

Birlik sağlanmalı
Artık sen, bu hengameyi aşacak tecrübeye sahipsin. Zira bu oyuncuların önce senin desteğine ihtiyacı vardır. Diğer taraftan yönetimin ise bir araya gelip kulübün kurumsal olarak çökmesine izin vermemesi gerekir. Abuk sabuk "İstifa sloganları" nın hiçbir çözüm getirmeyeceğini herkes bilmelidir.
İstikrarlı ve kurumsallaşmış bir kulüp yönetimi, kongresini, seçimini tüm sıkıntıları çözüp mutlaka normal seyrinde yapmayı bilmelidir.
Diğer taraftan başta başkan sn.
Sadri Şener'in kulübün eski köşe taşlarını bir araya toplayıp onların desteğini kazanmasıTrabzonspor'a çok şey katacaktır.
Sahada top koşturan oyuncular, takımı yöneten yöneticiler ve takımın teknik sorumluları bilmelidir ki burası Trabzon ve çalıştıkları kurum da Trabzonspor'dur...
Bunun kıymetini ve mesuliyetini iyi bilmek gerekmez mi?
Endişemiz bina yıkıldıktan sonraki eyvahların hiçbir fayda vermediğini bilip, esasen "Yıkılmadan önce gerekli tedbirlerin alınmasında geç kalınmasıdır."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor