Necmi Perekli

Necmi Perekli

06 Haziran 2015 | Cumartesi

Yönetim hiç ders almamış

Yeni sezon hazırlıklarına başlarken Trabzonspor'un önünde 3 önemli konu yatmaktadır. 1-Genel kurul, 2-Transferler, 3- Satılması gerekenler.
Bu üç konu mevcut yönetimi eldeki verilerle ve sorunlarla tamamen köşeye sıkıştırmaktadır. Öyle ya etraftan bir sürü itham ve sorgulamalar yapılmakta.
Yönetim mayıs ayında genel kurul yapmamakla iyi mi etti kötü mü, haklı mı haksız mı, etik mi değil mi? Bunlar kamuoyunu meşgul eden önemli ilk soruların ana başlıkları.
Diğer taraftan geçen yıl büyük umutlarla kurulan kadrosunun maalesef hiçbir soruna çözüm olmaması gönülleri yaralamış, bütçeyi hırpalamış, taraftarı üzmüştür.
Elde kalan futbolcular kambur oluşturmuştur. Yan gel yat, paralar bankada hazır... Yandı Trabzonspor'un kasası.
Bir de bakıyoruz ki şu an yeni sezon için belirtilen hiçbir hedef yok.

Paralar çarçur ediliyor
Her yıl peşinen "Bu yıl şampiyon olacak kadro kurduk(!)" iddiaları ortaya atılıyor fakat sezon sonu geliyor bakıyorsunuz dördüncülüğe demir atmışken beşinciliğe fit olur durumda kalıyoruz.
Peki bu milletin yüzü ne zaman gülecek.
Şu an Trabzonspor için kendi nevi'ne mahsus özel bir takımdır derken, ortada ne Trabzonspor kaldı ne Trabzon. "Kendi gitti Trabzon ismi kaldı yadigar" o kadar. Trabzonspor esasen 1996 ve 2011 sezonlarının sendromlarından halen kurtulamadı.
Kafalar halen bunları okuyor fakat alınan ders yok. "Tarih tekerrürden ibaret" ya. Tarihimiz de 25 yıldır tekerrür edip duruyor maşallah. Yönetimlerimiz ha bire paraları çarçur edip duruyor.
Altyapılarımız dünya ve Türkiye şampiyonları oluyor, fakat "üst yapıda bir tek Trabzonlu yok" diye yemin etsek sadece başımız ağrır o kadar. "Yahu biz İstanbul takımları ile madden yarışamayız" diyoruz, bunda herkes hem fikir, fakat icraata bakıyorsunuz "Benim oğlum bina okur, döner döner yine okur" ne iştir anlamak mümkün değil. Elalem dışarıdan büyük paralarla oyuncu alır, adamların geliri o denli büyüktür. Tavuk, tavuk kadar, kaz da kaz kadar yumurtlamalıdır. Eğer tavuk, kaza bakıp o kadar büyük yumurtlamaya kalkarsa ne mi olur (!)

1 yıllık sözleşme yetmedi mi?

E be bilader yani, siz de şu şampiyon altyapıdan bir tek oyuncu da mı beğenmediniz?
Anlamak zor.
Trabzonspor'un hacısı, hocası, akıl danesi hep yabancıların elinde kalmış, sanki memlekette bu kulübü seven bir Allah'ın kulu yok, bir de yine gazetelere bakın hep Afrika'dan Güney Amerika'dan dem vurup duruyorsunuz.
Kurumu yönetme ve düzenleme yetkileri verilen adamlar alıyorsunuz, tamam aldınız diyelim hadi 1 yıllık mukavele neyinize yetmiyor; tuttunuz adama 3-4 yıllık mukavele yaptınız.Peki sizden sonra gelmesi muhtemel yönetimi ipoteğe almaya ne hakkınız vardı ki?
Gelin de şimdi sormayın. Verin bakalım, hurmalıklara, hurdalıklara, bostanlara suyu bol keseden "Ya devlet başa ya da kuzgun leşe" ne diyelim daha.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor