Necmi Perekli

Necmi Perekli

20 Aralık 2015 | Pazar

Trabzon gibi...

Bu galibiyet mazbatasını alan yeni yönetime hediye yerine geçti. Bu hafta ortaya konulan iyi futbolun ve skorun sinyalini geçen hafta alınan farklı mağlubiyete rağmen ortaya konulan oyun performansı vermişti.
Bu yıl Trabzonspor belki de bu denli zevkli ve seyircisini doyuran mest eden futbolu ilk kez ortaya koydu.
Orta sahada yapılan çabuk, yerinde isabetli pas yüzdesi yanında kanatlara aktarılan isabetli toplarla da tüm seyircinin taktirini kazandı. Fakat bu orta sahayı yönetecek yönlendirecek bir beyin adamın veya mümessilin oturtulması şart. Bu gerçekleştiği taktirde Trabzonspor'un oyun kalitesinin ve güzelliğinin de artacağına eminim.
Bir futbol takımının nasıl oynadığı sorusu, ya maçın skoruna bakılır veya oyuncuların bireysel ve grup performansına bakılarak cevaplandırılır.
İşte bu noktada Trabzonspor bu iki parametreyi de bugün Antalyaspor gibi güçlü ve ligin iyi top oynayan takımı karşısında ortaya başarılı bir şekilde koyarak hak ettiği üç puanı üç golle hanesine taşıdı.

Yerinde müdahaleler
Oyunun genelinde bordo-mavili takım iyi gözüktü. Müsabaka boyunca galibiyeti hak eden bir performans ortaya koydu. İlk yarının yarısından sonra oyunu bir miktar rakibine devretti.
Fakat ikinci yarıda hemen oyunun başlaması ile birlikte tekrar üstünlüğü teknik direktör Sadi hoca tarafından gerek seçilen adamlar ve de gerekse yapılan yerinde rotasyonlarla oyundaki üstünlükte önemli pay sahibi olmuştur.
Oyun içeirisinde Mehmet, Erkan ve Aytaç ortada başarılı iken Cardozo bu yıl belki de en fazla efor sarfettiğ maçını oynadı.
Savunma ise bu maçta yılın en başarılı futbolunu oynadı.
Bu denli bir oyun tarzı ile Trabzonspor bundan böyle puan tablosunda süratle yukarı tırmanır

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor