Oğuz Çetin

Oğuz Çetin

09 Ağustos 2012 | Perşembe

Transferler göz doldurdu

Fenerbahçe'nin Vaslui maçındaki ilk 11'ini nasıl buldunuz. İstanbul'daki ilk karşılaşmada oynayan Mehmet Topal, Miroslav Stoch ve Semih Şentürk bu kez yedek başladı.
Rumen takımı aslında Fenerbahçe'nin kalitesinde bir rakip değildi. İstanbul'da oynanan ilk karşılaşmanın 1-1 berabere bitmesindeki en önemli etken Vaslui'nin sezonu daha erken açmasıydı. Ağustos ayında fizik gücünü üst seviyeye getirmiş bir ekip olması Vaslui'nin avantajıydı ve ilk maçta bunu iyi kullandılar.
Fenerbahçe, sezonu 3 Temmuz'da açıp bu maçlara 4 haftalık bir yüklemeyle çıktı.
Bu düzeydeki bir takım için bu yükleme yeterli değil. Haliyle Rumerlerin oyun tarzı da fizik güce dayalı, rakibe alan bırakmayan tarzdaydı.
İlk maçta da bunu çok iyi değerlendirip istedikleri golü bulmayı bilmişlerdi.
Sarı-lacivertliler, Romanya'daki rövanş maçına bu yüzden daha iyi takım savunması yapabilen bir kadroyla çıktı. Çünkü tur için gol yememesi gerekiyordu.

Yeni transfer Kuyt, Vaslui karşısında forvet oynadı ve 2 gol attı. Onun performansını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Dirk Kuyt yetenekleri itibariyle gol noktasında etkin olan bir oyuncu. Bu maçta olduğu gibi tek forvet oynadığı zaman böyle önemli goller atabilir.
Ancak benim görüşüme göre Kuyt aslında önemli bir ikinci, üçüncü gol ayağı olmalıdır. Rakibe bağlı olarak daha çok hücum futbolu oynadığınız zaman Kuyt'ı ikinci bir forvet olarak düşünmek Fenerbahçe'nin hücum zenginliğine daha büyük katkı sağlar.

Fenerbahçe rakibini nasıl çözdü?
Aslında kalite olarak Fenerbahçe'den daha düşük seviyedeki bir takıma karşı daha az pozisyon verilmeliydi. Dün özellikle ilk yarıda Rumen ekibinin daha etkili atakları olduğunu gördük. Tabii bunda Fenerbahçeli oyuncuların bir an önce sonuca gitmek isterken, geriyi boş bırakmalarının da etkisi vardı. Ancak Aykut hoca daha sonraki dakikalarda bu bölgedeki sorunu iyi analiz etti ve değişikliklerle problemi çözdü.

Maçın kırılma anı şüphesiz Volkan'ın penaltı kurtarışıydı. Vaslui o golü atsa Fenerbahçe maçı çevirebilir miydi?
Bu tip kurtarışlar genelde takımları olumlu yönde motive eder. Penaltı saniyelik bir olay. Eğer rakip gol atsaydı Fenerbahçe demoralize olabilirdi. Ancak bir gol de yetiyordu. Dediğim gibi Volkan o penaltıyı kurtarınca Fenerbahçe'nin kazanma arzusu daha da yükseldi. Zaten kısa bir süre sonra Kuyt'ın golleri geldi.
Kalede önemli bir ismin bulunması, ileri uçta da yetenekli golcülerin yer alması F.Bahçe'ye turu getirdi.

Abdullah Kiğılı "Transferi kapattık" dedi. Sizce Fenerbahçe'de hâlâ eksik olan bir mevki var mı? Bu kadro Şampiyonlar Ligi için yeterli mi?
Bu kadroya daha Yobo ve Krasic'in gireceğini, kenarda yedek bekleyen Sow gibi kaliteli bir oyuncunun varlığını da düşünürsek bu kadro çok zengin. Tabii tek şartla... Aykut hoca oyuncuları kendi mevkilerinde oynatmalı.
Fenerbahçe'nin aslında dün bir buçuk eksiği vardı. Hasan Ali'nin sol bekte yalnız kalışı. Bir de Alex'in oyunun iki yönünü de iyi oynayabilen bir benzerinin takımda bulunması gerekiyordu. Bu tarz bir isim Fenerbahçe'ye çok katkı sağlar ama bu zengin kadroda böyle bir oyuncu dezavantaj da yaratabilir. Forvette Bienvenu, Sow ve Semih'ten daha iyisini bulursan alabilirsin. Aynı şey Alex için de geçerli. Daha iyileri olursa transfer hiçbir zaman bitmez. Ancak mevcut şartlarda F.Bahçe'nin kadrosu yeterli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor