30 Eylül 2010 | Perşembe

Bir'lik ve Beraber'lik!

Beraberliğin getirdiği 1 puan anlamlıdır.
Uzun vadede eksik kapatır. En önemlisi "beraberliğinizi fazla bozmaz!"Zaten son yıllar incelendiğinde, Kayseri'den gelen pek fazla bir puan da yoktur.
Ligin, "Arazi Tipi" takımı kimdir diye sorsalar, akla ilk Kayserispor gelir. 4 x 4 ve 2 şeklindeki kurgusu hiç değişmemiş, gelenekselleşmiştir adeta. Cangele faktörü, Kayseri'ye seriliğini kaybettirmiş olsada sistemleri saat gibi işlemektedir.
Şota'da bu çizgiyi devam ettirecek gibi gözüküyor. Şota sevgisi, Trabzonspor taraftarının ortak! sevgisidir. Ve maçın en güzel görüntüsüdür, mesaj yüklüdür!..

Kayseri'ye sorunlarını da beraberinde götüren Trabzonspor'un hocası da yalnız ve gergin.
Yüz ifadesinden, kulübedeki görüntüsünden, tepkilerinden öyle anlaşılıyor.
Manisa maçının kırılma anı, Kayseri'ye de tesir etti diye düşünülebilir mi?
Sorduğumuz soruya; -bizi bile ürkütse de- "Hadi canım sende" denebilir!
Manisa maçının kırılma anı, bir kırgınlık ve dargınlık üretti ise, değil Kayseri maçı, tüm sezonu etkilemez mi? Cevapların "evet" olmadığını umuyor ve diliyoruz.
Konu Trabzonspor olunca, bu tip mevzuların birkaç yıla bile tesir ettiği görülmüştür.
İçeride neler olup bittiğini bilemeyenler için bunlar akla ziyan sorulardır. Hafta içi idman gerilimini, her idmanda olabilecek kadar insani bulmuştuk. Yine de öyle düşünüyoruz.
Ödemeler konusu ve çok çok özel konular haricinde, oyuncuların hiçbir mazeretin arkasına sığınmalarını kabul etmeyiz. Önümüzde Serkan Balcı ve Engin Baytar gibi, adeta hırsından topu yiyecek olanlar varken hele.
Şenol Güneş, ağır yaptırım ya da cezaları devreye sokan bir hoca değil. Bilakis, "affederek ve ödüllendirerek kazanmaya" çalışanlardan...
Oyuncular umarız! hocalarının değerini biliyorlardır.
Neyse...

Şimdi herkes önüne puan tablosunu alsın, fikstürü değil! Fikstür yanıltır zira... Fikstüre bakış fiks'tir bizde. Gözler büyük maçları arar, aradakileri görmez olur.
Manisa ve Kayseri bu nedenle görülmedi birçokları tarafından.
Evet bakalım şimdi; Trabzonspor'un etrafında kümelenmiş olan takımlar kimler? Rakipleri değil mi? Peki bu durumda, ligde yarış tüm hızıyla devam ediyor muymuş?
En büyük maç hangi maçmış? Ardındaki değil, önündeki maçmış!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor