08 Nisan 2011 | Cuma

Dünden sonra...

Dünya iyisi, dünya objektifi insanlar vardır spor camiasında! Güvenir okursunuz, sever izlersiniz! Söz söylerken ağızlarından bal, kelimeleri yazıya dökerken de kalemlerinden arı sütü mürekkep damlar maazallah!
Onlar için her şey güzel ve ideal düzeninde işlerken, dünya fevkaladedir! Börtüböcek aşka gelir, kuş sesi, kuzu sesine karışır.
Her yer çiçek tarlasıdır onlar için. Keyiflidirler.
Güneş güzel doğar; ısı ve enerji kaynağıdır, asla yakmaz! Yağmur ise bereketli, "kâr'la karışıktır hep!", asla sel olmaz.
Sonra birden bire, ansızın bir "fırtına kopmuşcasına" ve bariz bir felakete uğramışlarcasına değiştiklerini görür, acaba ne oldu dersiniz!
Güneş aynı güneş, yağmur aynı yağmur değil mi? dersiniz. Kuşlar aynı, doğa aynı, doğal hayat aynı değil mi?
Acaba ne oldu? Ne değişti? Neden değiştiler? Daha liderliğin el değiştirdiği ilk dakikalarda renkleri attı, adrenalini yüksek yazılar yazıp, sözler yuvarladılar. Halen Burak'ın üzerine yapıştırdıkları o yalan sözleri kullandılar.
Daha düne kadar sık kullandıkları bir de sözleri vardı bu sözde 'objekt'lerin: "Öndeyken iyiydi, geriye düşünce mi hakemler kötü oldu!"
Öyle akıl veriyorlardı Trabzonspor camiasına.
Şimdi geçin aynanın karşısına sesli sesli söyleyin o halde: "Öndeyken iyiydi, geriye düşünce mi hakemler kötü oldu!" Neyse...

Derbide iş formaya bakar

Bu arada, Şenol Güneş konuşmuyormuş!
Basın mensuplarının karşısına çıkmıyormuş!
Peki şu arka fonda 'reklamların başımızı döndüren görüntü akışı' önünde yapılan nedir? Başınız mı dönüyor sizinde? Gel gelelim Galatasaray maçına, evet zor maç. Zaten teori de ve pratik de önündeki maçtır, en zor maç. Debi'si yüksektir derbilerin! Formaya bakar iş. İçindekilere değil.
Çıkarılan, uydurulan birçok berbat senaryo var maçla ilgili. Bir de savaşan Trabzonsporlu futbolcular gerçeği var. Her şey onların istediği kadar şekilleniyor neticede. Ve Umut Bulut; Kimi durumda çok uzun, kimi durumda çok kısa olan "o otuz saniyelik" süre içine; 'Defansına yardım etme, orta sol da oyun kurma ve ön tarafta gol pozisyonu kovalama' eylemleri sıkıştırmanın adıdır, Umut Bulut.
Beğenir ya da beğenmezsin, senin bileceğin iştir ama 'o' senin gerçeğindir.
Umut Bulut, Trabzonspor kadro yapısının ürettiği bir gerçektir.
Yüzler kulübüne girdiği için kendisini tebrik ediyorum. Umut yüzler kulübüne girdi, darısı yüz'süzlerin başına, ne diyelim!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor